close-btn

Стало відомо, наскільки підвищаться тарифи за інтернет у 2022 році

На думку низки експертів, оператори планують підняти вартість найпоширеніших тарифних планів до 280 грн на місяць

На столичному ринку дротового широкосмугового доступу (ШПД) в інтернет відбулася важлива подія – тариф на сотку (або 100 Мбіт/с) подолав важливу психологічну позначку. Про це розповів член правління Інтернету Асоціації України (ІнАУ) Олександр Арутюнян. За його словами, зараз стандартний пакет для домашнього користування зі швидкістю 100 Мбіт/с пропонується за ціною 200 грн/міс, 1 Гбіт/с – 300 грн/міс та більше.

Як і у випадку з іншими послугами та сервісами, вартість яких в Україні постійно зростає, тарифи на інтернет також регулярно підвищуються через зростання цін на супутні технологічні процеси та матеріальну частину. Наразі експерти нарікають на подорожчання кабелів, логістики та мит. Крім цього, подорожчання комунальної інфраструктури, інфляція та плани з підвищення зарплат працівників телекомунікаційних компаній також чинять певний вплив на тарифну політику операторів.

В ІнАУ кажуть, що у великих містах вартість інтернет-з’єднання у 2022 році неминуче підвищуватиметься. Директор із розвитку масового сегменту “Укртелекому” Денис Захаренко заявив, що ціни в сегменті ШПД на українському ринку залишаються найнижчими у світі. За його словами, “сьогодні збільшується економічний тиск” на собівартість надання послуг. Це створює підстави для підвищення тарифів, що очікується вже наступного року.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Українців мають намір зобов’язати перейти на контрактне обслуговування мобільного номера, якщо він прив’язаний до банківської картки. Така законодавча ініціатива наразі розробляється депутатами із партії «Слуга народу». За словами Олександра Федієнка, відповідна постанова сприяла б “підвищенню захисту банківських рахунків українців від зловмисників”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: iOS vs Android: якою операційною системою найчастіше користуються українські абоненти Viber

За матеріалами сайту ubr.ua

google news