close-btn

Стейблкоіни можна буде конвертувати в фіатні гроші — проєкт Мінфіну США

Законодавча ініціатива обумовлена ​​тим фактом, що капіталізація сегмента стабільних монет стрімко збільшується, а нормативний контроль за їхнім обігом досі відсутній

Что такое стейблкоины | Currency.com

Власники стейблкоінів отримають можливість вільно обмінювати криптоактиви на гроші, до яких ті прив’язані. Про це йдеться в проєкті документа, який розробляє Мінфін США з метою врегулювати деякі спірні моменти на ринку криптовалют, повідомляє видання Bloomberg. Крім цього, в документі також буде прописано порядок здійснення транзакцій зі стейблкоінами.

Експерти вважають, що така законодавча ініціатива з боку фінансового регулятора обумовлена ​​тим фактом, що капіталізація сегмента стабільних монет стрімко збільшується, а відсутність контролю в цій галузі може порушити стабільність всієї фінансової системи. Журналісти видання повідомляють, що питання регулювання криптоактивів з підтримкою фіатних грошей в найближчі тижні може стати темою обговорення Ради з нагляду за фінансовою стабільністю США.

Нагадаємо, в серпні стало відомо, що компанія Novi Financial, яка займається розробкою проєкту Diem (раніше Calibra), розглядає можливість співпраці зі сторонніми емітентами стейблкоінів. Про це пише видання The Block з посиланням на власні джерела. Серед потенційних партнерів проєкту називаються Circle і Paxos. Це може означати, що в Facebook остаточно відійшли від ідеї випуску власної криптовалюти.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Канадська компанія Kitco, відома на ринку дорогоцінних металів і виробів з них, заявила про плани випуску власного стейблкоіна з золотим забезпеченням. За повідомленням на сайті компанії, криптоактив отримає назву Kitco Gold (KGLD), а стабільність його котирувань буде гарантована золотим запасом, що знаходиться в сховищах Kitco Direct Reserve.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава ЄЦБ закликала розробити криптовалютне законодавство

За матеріалами сайту bloomberg.com

google news