close-btn

Тепер у «Дія» можна освоїти нову професію з нуля з подальшим працевлаштуванням

Тепер у «Дія» можна набувати затребуваних професій та цінних цифрових навичок. Завдяки кураторським освітнім серіям, тестам з профорієнтації та симуляторам «Дія» дає користувачам можливість отримати сертифікати та знайти можливості для роботи

Дія.Освіта

Фото: «Дія.Освіта»

Міністерство цифрової трансформації розпочало масштабний проєкт «Дія.Освіта». Там розміщені сотні освітніх серіалів про популярні професії на ринку праці, різні завдання, вебінари, гайди тощо.

Вибір професій неймовірно широкий: ландшафтний дизайн, навчання бариста, графічний дизайн, випічка та управління проєктами. Крім того, як і раніше, доступні освітні серії з цифрової грамотності та кібербезпеки, призначені для осіб, які цікавляться цими важливими областями. Найприємніше те, що всі курси абсолютно безкоштовні та доступні для всіх, незалежно від їхнього досвіду.

Як освоїти нову професію з нуля з подальшим працевлаштуванням?

Щоб розпочати шлях до здобуття абсолютно нової професії через «Дія», вам потрібно буде слідувати простому, й зрозумілому процесу:

  • Зареєструйтесь та пройдіть повчальний тест з профорієнтації. Цей крок допоможе вам визначити свої сильні сторони, інтереси та потенційні збіги з відповідними професіями.
  • Ознайомтеся з персональними рекомендаціями, що базуються на результатах вашого тесту, та виберіть професію, яка відповідає вашим прагненням та цілям. Дія пропонує широкий вибір варіантів, гарантуючи, що кожен знайде щось для себе.
  • Пориньте у вивчення матеріалів, присвячених обраній вами професії. Відео є вікном у світ вашої бажаної кар’єри, надаючи цінні ідеї, поради та реальний досвід від експертів.
  • Перевірте свої навички за допомогою симулятора, створеного для відтворення реальних робочих ситуацій. Цей крок дозволяє вам відточити свої здібності, розвинути практичний досвід і здобути впевненість у вибраній галузі.
  • Після успішного завершення всього навчального шляху ви будете винагороджені престижним сертифікатом, що підтверджує вашу новонабуту професію. Ця сертифікація може стати потужним активом у пошуку роботи та відкрити двері для захоплюючих можливостей.
  • Маючи на руках сертифікат, настав час вийти на ринок праці та знайти ідеальну посаду, яка відповідає вашому новому досвіду. Озброївшись знаннями та навичками, отриманими у «Дія», ви будете готові розпочати успішну кар’єру у вибраній вами області.

Контекст

“Дія.Освіта” – це наступний етап еволюції проєкту “Дія.Цифрова освіта”. Той проєкт стартував у 2020 році з упором на цифрові навички та грамотність. З моменту свого створення платформа залучила вражаючі два мільйони користувачів, приблизно 75% з яких пройшли вибрані курси та отримали сертифікати. Наразі ця ініціатива розширюється.

«Поки в Україні триває війна, світ не стоїть на місці й активно розвивається. Наш головний виклик — розвиток людського капіталу. Наразі в Україні зареєстровані майже 5 млн вимушених переселенців. За міжнародними оцінками — близько 7 млн людей. Мільйони людей втратили роботу чи закрили бізнес і вимушені починати життя з нуля. Завдання держави — створити для цього сприятливі умови. Саме тому за підтримки Google.org ми запускаємо оновлену платформу Дія.Освіта. Щоб кожен мав можливість розвинути нові навички та зробити крок назустріч новій професії», — зазначив Віце-прем’єр міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Вам також може бути цікаво: Нове рішення НБУ щодо посилення безпеки платежів: що це означає для фінансових організацій

Позитивну оцінку дали й світові компанії.

«Ми раді зробити свій внесок в успішний перезапуск платформи Дія.Освіта за підтримки гранту в розмірі 2 млн доларів США та команду Google.org Fellows. Ця ініціатива допоможе мільйонам українців працевлаштуватися в цей складний час — від розвитку нових навичок до відкриття нових кар’єрних можливостей», — коментує Віце-президент Google з питань публічної політики та взаємодії з органами державної влади Каран Бхатія.

Підсумок

«Дія.Освіта» є унікальним та доступним способом для українців поринути в епоху цифрових технологій та відкрити для себе нові професійні горизонти. Незалежно від того, чи є ви досвідченим професіоналом, який прагне змін, або амбітною людиною, яка бажає почати все заново, на цій платформі є ресурси, які допоможуть вам досягти успіху. Поєднуючи цінні цифрові навички та всебічні професійні знання, «Дія» забезпечує вас необхідними інструментами, щоб впевнено орієнтуватися на ринку праці, що постійно розвивається.

З ЦИМ ТАКОЖ ЧИТАЮТЬ:

За матеріалами «Дія.Освіта» та статті з урядового порталу

google news