close-btn

Технологія, використана у фільмі «Аватар», здійснить революцію у діагностиці хвороб

Костюми, які оживляють персонажів фільму «Аватар», допомагають вченим відслідковувати виникнення захворювань, що впливають на рухливість

Британські вчені використали одну з технологій із фільму «Аватар» у дослідженнях хвороб. Йдеться про костюми з функцією аналізу рухів тіла, які «оживляють» жителів Пандори, пише BBC.

Вони протестували систему аналізу руху на пацієнтах з атаксією Фрідрейха (ФА) та м’язовою дистрофією Дюшенна (МДД) у двох окремих дослідженнях.

Систему також можна використовувати для спостереження за пацієнтами з іншими захворюваннями, що впливають на рухливість, — від станів, що зачіпають мозок і нервову систему, до захворювань, що зачіпають серце, легені, м’язи, кістки, та безліч психічних розладів.

Відстеження тяжкості та ймовірного прогресування таких захворювань часто включає клінічний вимір швидкості та точності, з якою пацієнти виконують набір стандартних рухів. Оцінка, необхідна для з’ясування того, якої підтримки та лікування потребує пацієнт, може зайняти роки.

Два дослідження, опубліковані в журналі Nature Medicine, показують, що система захоплення руху з «Аватару» може робити це набагато швидше та точніше.

Вчені вже отримують дозвіл на використання технології для випробування ліків, які можуть розпочатися через два роки. Також збирають дані для використання технології при захворюваннях Паркінсона, Альцгеймера та розсіяному склерозі.

Раніше ми писали, що люди з вадами зору отримають нову систему автентифікації для розблокування мобільного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news