close-btn

Туреччина офіційно змінює свою міжнародну назву

МЗС Туреччини та інші держоргани вже внесли зміни, хоча не всі задоволені новою ініціативою

https://www.arabnews.com/

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу надіслав офіційний лист до ООН з проханням змінити міжнародно визнану офіційну назву англійською мовою з Turkey на Türkiye. Про це Чавушоглу написав в своєму Twitter-акаунті:

«Процес, який ми розпочали за нашого президента Ердогана для підвищення цінності бренду нашої країни, добігає кінця», — пояснив він.

Чавушоглу повідомив, що у листі до ООН Туреччина реєструє назву своєї країни всіма іноземними мовами як Türkiye. Уряд міг би змінити назву, просто повідомивши реєстр ООН, але літера «Ü», якої немає в номінальному латинському алфавіті, може стати проблемою. Türkiye означає Туреччина турецькою мовою.

Компанія зі зміни назви почалася після того, як президент Туреччини Реджеп Ердоган опублікував меморандум, у якому закликав громадськість використати слово Türkiye для опису країни всіма мовами. Ердоган у тому ж меморандумі порадив компаніям використовувати made in Türkiye замість made in Turkey для своїх експортованих товарів. А також доручив держорганам використовувати у листуванні, особливо з міжнародними організаціями, Türkiye, а не Turkey, Turkei та Turquie. Спочатку турецька громадськість не знала, наскільки серйозно слід ставитись до цієї ініціативи. Проте державні ЗМІ швидко наслідували приклад уряду.

Раніше ми писали, що коли туристичний сектор Туреччини зіштовхнувся із проблемами на двох найважливіших ринках через війну між Росією та Україною, в ситуацію втрутився уряд. Туреччина не хоче прощатися з російськими туристами та розглядає варіант створення нової авіакомпанії для їх перевезень на курорти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

google news