close-btn

Українські пенсійні фонди купують акції Apple і Tesla

Вітчизняні недержавні пенсійні та пайові фонди починають проявляти інтерес до 34 видів цінних паперів найбільших іноземних емітентів, допущених до обігу на внутрішньому ринку України

Фото: orenburg.media

Недержавні пенсійні фонди вкладають гроші в цінні папери великих зарубіжних компаній, акції яких дозволені Комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) для здійснення комерційних операцій на території України.

У заяві пресслужби НКЦПФР йдеться про те, що вітчизняні інституційні інвестори в першу чергу проявляють інтерес до акцій таких глобальних технологічних компаній, як Apple, Microsoft і Tesla. Крім цього, кошти вкладаються в індексні фонди Vanguard 500 Index Fund та Invesco QQQ Trust SM.

«Наразі ми бачимо досить невеликі обсяги цього інструменту на ринку. Однак той факт, що він викликає інтерес і ним починають користуватись – це позитивний результат для всіх. Ми впевнені, що це тільки початок і надалі цей інструмент займе своє гідне місце в портфелях більшості українських інвесторів», — зауважив голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

На даний момент регулятор схвалив інвестиційні операції з 34 видами цінних паперів іноземних емітентів. Ознайомитися з ними можна за посиланням.

Раніше ми писали про те, що 27 квітня Верховна Рада на позачерговому засіданні прийняла за основу законопроєкт №5065 про фінансові послуги та фінансові компанії. Проєкт закону підтримали 247 депутатів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Державна митна служба України запустила бета-версію онлайн-служби підтримки (HelpDesk) для бізнесу. Повідомляється, що система розроблена і впроваджується в рамках Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами (EU4PFM).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індекси S&P 500 та Nasdaq демонструють рекордне зростання котирувань

За матеріалами сайту nssmc.gov.ua

google news