close-btn

Збільшення бюджету-2021: Володимир Зеленський підписав відповідний закон

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента

Законопроєкт був розглянутий і схвалений парламентом 8 вересня. Згідно з текстом документа, держбюджет на поточний рік планується розширити на 40 млрд грн. Це було вирішено зробити у зв’язку з прогнозованим перевиконанням дохідної частини до кінця року. Нардепи запропонували збільшити фінансування невідкладних потреб, зокрема соціальної підтримки населення (12,05 млрд грн), виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил (4,1 млрд грн) і реалізації низки інфраструктурних проєктів (15 млрд грн). 1 млрд грн планується направити на покриття заборгованості по зарплатах працівників гірничодобувної промисловості.

Близько 4 млрд грн буде витрачено на розвиток об’єктів соціально-культурного призначення. У пояснювальній записці до закону говориться, що додаткові надходження до бюджету забезпечені за рахунок податку на прибуток підприємств (+ 30 млрд грн); ПДВ з вироблених вітчизняними суб’єктами господарювання товарів і послуг (+2 млрд грн); ПДВ із ввезених на митну територію України товарів (+6,9 млрд грн); зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування при придбанні права власності на легкові автомобілі (+0,75 млрд грн).

Нагадаємо, минулого тижня МВФ опублікував звіт про стан економіки України, в якому погіршив оцінку зростання валового внутрішнього продукту у 2021 році з 4% до 3,5%. Поряд з цим аналітики фонду поліпшили прогноз очікування зростання вітчизняної економіки в наступному році – з 3,4% до 3,6%.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Експерти Fitch Ratings переглянули оцінку стійкості Укрексімбанку і підтвердили довгострокові рейтинги дефолту фінустанови на рівні «В» з прогнозом «позитивний». Про це повідомляє пресслужба банку. Результат аналізу свідчить про те, що Укрексімбанк здатний накопичувати капітал за рахунок стабільного прибутку, а також менш схильний до ринкових ризиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція буде перевіряти сертифікати про вакцинацію від коронавіруса по QR-коду

За матеріалами сайту president.gov.ua

google news