close-btn

У Британії мають намір перевірити Amazon та Google на предмет наявності фейковий відгуків

Поширення фальшивих відгуків стає все більшою проблемою в сегменті електронної комерції

Фото: news-block.com

Управління з конкуренції та ринків Великобританії офіційно почало розслідування відносно компаній Amazon та Google у зв’язку з підозрами в тому, що їх керівництва не вживають достатніх зусиль для боротьби з підробленими відгуками на своїх ресурсах. Деякий час назад компаніям було рекомендовано видаляти фальшиві відгуки з метою посилення захисту клієнтів і бізнесу.

«Важливо, щоб ці технологічні платформи брали на себе більше відповідальності, і ми готові вживати заходів, якщо виявимо, що вони цього не роблять», – заявив Андреа Коселлі, виконавчий директор Управління по конкуренції та ринків (CMA).

Відгуки фейковий покупців стають все більшою проблемою в сегменті електронної комерції, і маркетплейс Amazon є основним торговим майданчиком, на якому невідомі фірми просувають свої кустарно виготовлені товари за допомогою даної “маркетингової технології”. Керівництво Amazon навіть просило користувачів соцмереж відсіювати неправдиві відгуки.

Управління з конкуренції та ринків почало вивчати проблему фальшивих відгуків ще в середині 2020 року. Тоді увагу відомства було звернуто на Facebook та eBay, які незабаром були змушені видалити тисячі груп і облікових записів, які займалися публікаціями і торгівлею фальшивими відгуками. У CMA поки не говорять, чи порушили Amazon та Google закон про захист прав споживачів. Однак, якщо підтвердження цього будуть знайдені, компанії будуть притягнуті до суду.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Країни G20 мають намір підтримати ініціативу щодо введення глобальної мінімальної ставки податку для глобальних технологічних компаній, повідомляє Reuters з посиланням на проєкт комюніке «фінансової двадцятки». Міжнародним компаніям, таким як американські гіганти Google, Facebook, Apple та Amazon, більше не дозволять уникати виплат до бюджетів країн, в яких вони отримують прибуток, надаючи цифрові сервіси та послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Amazon відкриває фінтех-лабораторію в Дубаї

За матеріалами сайту cnbc.com

google news