close-btn

У компанії Payoneer оприлюднили статистику доходів українських IT-компаній: яке місто в лідерах?

Платіжний оператор розкрив деякі дані про вітчизняні фірми, що займаються розробками на замовлення іноземних клієнтів

Середній дохід ІТ-фірм від співпраці із закордонними замовниками за рік збільшився на 29%. Водночас з першого півріччя 2020 року по перше півріччя 2021 року найбільше зріс середній дохід київських (+ 41%) і одеських бізнесів (+ 36%). У Payoneer відзначають, що затребуваність українських IT-фахівців за кордоном зростає, навіть незважаючи на коронакризу і глобальну економічну стагнацію, що спостерігалася торік.

Якщо говорити про великі міста України, то найбільше зріс середній дохід IТ-бізнесів в Києві – на 41%. На другому місці за обсягами прибутку Одеса, де заробітки бізнесу у сфері телекомунікацій збільшилися на 36%. На третьому місці в рейтингу Харків – плюс 29%. Замикають п’ятірку лідерів Львів і Дніпро – плюс 21% і 20% відповідно.

«Українські ІТ-бізнеси підкорюють міжнародні ринки, створюють популярні в усьому світі додатки і залучають все більше іноземних клієнтів», – зазначив Ігор Ковальов, керівник підрозділу Payoneer в Україні та Білорусі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Європейському союзі готуються до зниження потоку інвестицій у сферу фінтеху в 2022 році. Про це йдеться в експертному звіті компанії Finch Capital. Серед основних причин називаються: боротьба за залучення передових інженерів і розробників, яка призведе до збільшення витрат компаній, уповільнення активності на публічних ринках і ринках IPO, посилення контролю з боку регулюючих органів та зростання процентних ставок.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У мережі з’явилася інформація, згідно з якою в операційній системі iOS 15 тестувальниками був виявлений небезпечний баг. При бажанні зловмисники можуть використовувати його для віддаленого управління контентом, зокрема, повного видалення файлів з пристроїв iPad і iPhone під управлінням всіх версій iOS аж до iOS 15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криптошахраї атакують користувачів додатків для знайомств

google news