close-btn

У «червоній зоні» дохід кафе та ресторанів знизився вже на третину – дослідження

Найвищий рівень епідеміологічної небезпеки зараз у Запорізькій, Одеській, Донецькій, Херсонській та Дніпропетровській областях

Фото: Укрінформ

Виручка закладів у сфері громадського харчування, які з 18 жовтня перейшли на режим роботи в «червоній» зоні, скоротилась приблизно на 34% за тиждень з моменту посилення карантинних вимог. Про це свідчать результати дослідження компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster. Найбільше зниження прибутку відзначено у гастрономічних закладах Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей.

В інших регіонах зниження становило в середньому 22%. При цьому фіксується загальне скорочення кількості відвідувань. Кількість рахунків із 18 — 24 жовтня зменшилася на 17-30%. Середній чек також показує негативну динаміку: у закладах у червоній зоні спад на 28%, у решті областей — на 16%. Зазначимо, що в опитуванні, проведеному фірмою Poster, взяли участь представники 7500 закладів громадського харчування України.

На сьогоднішній день у країні діє адаптивний карантин, згідно з яким існують чотири рівні епідемічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий, червоний. З 23 вересня вся Україна була переведена у жовту зону. З 15 жовтня у червоній зоні знаходиться Херсонська область. З 18 жовтня до червоної зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19 перейшли Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Мінсоцполітики: Прожитковий мінімум в Україні рахуватимуть по-новому. Основною проблемою Лазебна називає те, що до прожиткового мінімуму прив’язані розміри штрафів та інших відрахувань. Таким чином, у Мінсоцполітики вирішили залишити цю прив’язку у формуванні лише пенсії та мінімальної зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала 600 млн євро фінансової допомоги від Євросоюзу

За матеріалами сайту minfin.com.ua

google news