close-btn

В Україні на третину зменшилась кількість безробітних – Мінекономіки

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних зменшилась на 179 тис осіб

Фото: www.jssa.org

Станом на 16 серпня 2021 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних склала 315 тисяч осіб. Це на 179 тисяч осіб або 36 % менше, ніж на цю дату минулого року. Про це повідомляється на сайті Міністерства економіки України.

Збільшення рівня зайнятості та зменшення кількості безробітних – результат запровадження Урядових програм з підтримки розвитку економіки та бізнесу, заявив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко. Також Любченко проанонсував додаткові урядові заходи щодо створення робочих місць та працевлаштування безробітних під час реалізації загальнодержавних цільових, регіональних, інвестиційних та інших програм і проектів, замовником яких є органи державної влади.

«Під час реалізації таких програм та проектів окремий фокус – на виконання показників працевлаштування, у тому числі на створення нових робочих місць. Будемо постійно моніторити та контролювати цей процес. Мета – економіка повинна відновлюватися та кількість офіційно працевлаштованих громадян повинна змінюватися попри ті виклики, як то можливі нові карантинні обмеження, пов’язані з новими мутаціями коронавірусу як в Україні, так і у світі», – підкреслив перший віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що ВВП у другому кварталі 2021 року збільшився на 5,4 % у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Факторами зростання ВВП стали: відновлення активності практично у всіх видах економічної діяльності, нарощування обсягів реалізації проектів «Великого будівництва», активізація будівництва на тлі запуску програми іпотечного кредитування та сприятлива кон’юнктура на зовнішніх сировинних ринках.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Раніше повідомлялося, що розмір “тіньового” фонду зарплат в Україні за приблизними підрахунками сягає півтрильйона гривень на рік. Таку заяву зробив міністр економіки Олексій Любченко під час форуму “Україна 30. Трудові ресурси”. Глава відомства повідомив, що за даними Мінекономіки за період минулого року офіційну заробітну плату отримали лише 11,3 млн громадян країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всесвітній банк виділить Україні $350 млн: прем’єр-міністр назвав пріоритетні галузі фінансування

google news