close-btn

В Україні зростають борги із зарплат: названо цифру

Понад 4 млрд грн недоотримали співробітники вітчизняних підприємств та фірм цього року

Найвищий рівень заборгованості перед співробітниками зафіксований серед роботодавців у Донецькій області – 22%. За минулий вересень сумарна заборгованість із зарплат на українських підприємствах зросла на 1,9% (порівняно з серпнем) і досягла 4,004 млрд грн. Про це повідомляє сайт Державної служби статистики.

За даними відомства, найбільша заборгованість сьогодні спостерігається у секторі промислового виробництва (77%). При цьому сума боргу на підприємствах, які припинили подавати звіти протягом 2019-2020 років, на 1 жовтня 2021 року становила 158,4 млн грн. Найбільша кількість затримок із виплат зафіксована серед фірм у Донецькій області (22%), у Києві (17,1%), а також у Дніпропетровській (12,2%) та Харківській (12,4%) областях.

Раніше ми писали, скільки грошей зберігають на своїх рахунках українські ФОПи. Станом на 1 вересня український малий бізнес зберігав на рахунках 58 млрд грн, що є найвищим показником за останні дев’ять років. Про це повідомляється на сторінках інформаційного ресурсу Опендатабот.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Повідомляється, що з 1 листопада міські кафе, ресторани, готелі, спортзали, фітнес-центри будуть працювати лише за наявності у співробітників та відвідувачів негативних ПЛР-тестів (зроблених не раніше 72 годин) або сертифікатів про повну або часткову вакцинацію. Учнів столичних шкіл буде переведено на дистанційне навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки очікують на приплив коштів клієнтів і планують нарощувати капітал – опитування НБУ

За матеріалами сайту korrespondent.net

google news