close-btn

Xiaomi починає випускати електромобілі: компанія відкрила новий виробничий підрозділ

Перші моделі автомобілів з’являться на ринку вже у 2022 році

Фото: autocentre.ua

Китайський виробник смартфонів Xiaomi офіційно зареєстрував дочірнє підприємство з виробництва електромобілів. Уповноважені особи концерну заявили, що нова компанія називається Xiaomi EV Inc., її статутний капітал становить $1,55 млрд, а чисельність співробітників – 300 осіб.

Нагадаємо, вперше Xiaomi заявила про плани виходу на ринок електротранспорту в березні, додавши, що протягом десяти наступних років компанія вкладе в цей напрямок близько $10 млрд. У офіційному повідомленні представників Xiaomi EV йдеться про те, що першим генеральним директором підрозділу призначено Лея Цзюня.

В ході пресконференції було також заявлено, що за останні п’ять місяців команда інженерів з відділу розробки майбутніх електромобілів «провела величезну кількість досліджень ринку електротранспорту». Xiaomi також неодноразово відправляла делегації на інші китайські підприємства, що займаються виробництвом електромобілів.

Важливо відзначити, що в середині серпня компанія придбала контрольний пакет акцій фірми Deepmotion, що пропонує на ринку інтелектуальні системи автономного водіння. Заявлена ​​вартість угоди склала $77,37 млн. На даний момент основними конкурентами Xiaomi EV Inc на внутрішньому ринку КНР є такі виробники, як Nio, Xpeng і BYD.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Китайський виробник електротранспорту Zhiji Auto має намір оснащувати свої автомобілі майнінговою апаратурою, яка буде добувати криптовалюту і зберігати її в електронному гаманці водія. Видобуток активів буде здійснюватися на основі пройденої електромобілем відстані, а називається бортовий майнер – IM Zhiji.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Xiaomi обігнала Samsung та Apple за обсягами продажів смартфонів

За матеріалами сайту cnbc.com

google news