close-btn

За два дні на 50%: що стало причиною зростання Shiba Inu

24 жовтня мем-токен SHIB досяг свого історичного рекорду в $0,000039 за монету. З початку року криптовалюта подорожчала більш ніж в 500 тис разів

Протягом двох останніх торгових сесій криптоактив виріс більш ніж на 50%. Попередній максимум в $0.00003389 був зафіксований в липні. Обсяг угод з Shiba збільшився на 540% і становить зараз $8,8 млрд на добу. Токен випередив Avalanche і Terra за розміром ринкової капіталізації і вийшов на 11 місце. Сума всіх монет в обігу наблизилася до $20 млрд.

У свою чергу, рентабельність інвестицій в актив за минулі десять місяців склала 50 000 000%. Аналітики відзначають, що криптовалюта-мем вкрай волатильна. Новини та пости відомих персон чинять суттєвий вплив на її котирування. Зокрема, різкому зростанню токена на вихідних передувало повідомлення про лістинг активу на майданчику великої бразильської криптобіржі Novadax.

Також днями стало відомо про те, що SHIB був додано в торговий додаток Public. Поряд з цим, американська компанія Robinhood розіслала користувачам опитування про те, які криптовалюти необхідно додати на платформу. Деякі користувачі вважають, що Shiba Inu незабаром стане доступна і на Robinhood.

А минулого тижня один з американських сенаторів позитивно висловився про токен на своїй сторінці в Twitter. Експерти вважають, що за різким зльотом котирувань Shiba Inu неминуче послідує коригування. Орієнтовною зоною опору називають рівень $0,000035- $ 0,000033.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Багато користувачів соціальних мереж негативно ставляться до звички Маска публікувати чужі меми без відсилання до їхніх творцям. Однак на цьому тижні на сторінці бізнесмена з’явилася робота американської художниці Єви Бейлін. Її мем, який називається «Love in The Time of Web3», зображує мультяшних пару, що захоплюється цінами на біткоін та ефіріум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський стартап обіцяє криптовалюту за скан сітківки ока

За матеріалами сайту beincrypto.ru

google news