close-btn

Зеленський підписав договір із BlackRock: як це допоможе Україні

Зеленський підписав договір із BlackRock після зустрічі з їхніми керівниками. Як результат, створення інвестиційного фонду, спрямованого на відновлення економіки країни шляхом реалізації масштабних бізнес-проєктів за участю державного та приватного капіталу

Зеленський підписав договір із BlackRock

Зеленський підписав договір із BlackRock. Фото: president.gov

Президент України зустрівся із BlackRock для створення інвестиційного фонду для відновлення країни.

Володимир Зеленський нещодавно зустрівся із керівниками найбільшої у світі компанії з управління активами BlackRock. Причина: бажання обговорити створення інвестиційного фонду відновлення економіки країни. Фонд спрямований на залучення державного та приватного капіталу для реалізації масштабних бізнес-проєктів в Україні. Їхня мета прискорення відновлення економіки країни та створення нових підприємств.

На зустрічі Мінекономіки підписало угоду із BlackRock Financial Market Advisory. Суть у наданні послуг підтримки Фонду розвитку України.

Зеленський заявив, що великий і стратегічний приватний капітал ніколи не приходив до України з моменту здобуття незалежності. Рішення цього фонду стане сильним сигналом щодо зміцнення інвестиційного клімату в країні.

“Зараз настав історичний момент”, – упевнений він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв бізнесу спрощення у десятках напрямків

Для забезпечення прозорості та успіху реалізації проєкту Україна залучила найкращі фінансові та консалтингові організації світу. У списку: BlackRock, JP Morgan та McKinsey.

Президент заявив, що створення та запуск фонду дозволить країні пропонувати цікаві проєкти в енергетиці, безпеці, сільському господарстві, логістиці, інфраструктурі, медицині, IT та інших сферах світовим партнерам. Вони зі свого боку зможуть надати значні інвестиції.

Чарльз Хатамі, керівник Групи фінансових і стратегічних інвесторів (FSIG), що курирує BlackRock FMA, сказав, що це честь для BlackRock консультувати уряд України щодо запуску Фонду розвитку країни.

Додавши, відновлення України створить значні можливості для участі інвесторів у побудові нової економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Президент Зеленський підписав закон про легалізацію в Україні електронних грошей

Зеленський обговорив шляхи відновлення України з головою найбільшого у світі інвестиційного фонду

Володимир Зеленський підписав Закон про електронну ідентифікацію та е-довірчі послуги

За матеріалами president.gov

google news