close-btn

Зеленський сказав у якій країні ЄС буде аналог «Дія»

Україна допомагає іншим країнам розробляти державні мобільні програми, за прикладом «Дія». Ці програми можуть допомогти урядам підвищити ефективність, надавати якісніші послуги та підвищити прозорість.

Дія

Фото: diia.gov.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна допомагає іншим країнам Європи, Латинської Америки та Африки розробляти державні мобільні додатки, аналогічні до її власного додатка «Дія».

Зеленський сказав, що Україна ділиться своїм досвідом у цифровій трансформації з іншими країнами. Він також зазначив, що Україна відкрита для отримання допомоги від інших країн у розвитку власної цифрової інфраструктури.

Естонія – одна з країн, яка працює з Україною над розробкою державного мобільного додатку. Естонія тривалий час була лідером у галузі цифрової трансформації, і її уряд має великий досвід використання технологій для покращення життя своїх громадян.

Співпраця між Україною та Естонією є ознакою зростаючого міжнародного інтересу до цифрової трансформації. У міру того, як все більше і більше країн бачать переваги надання державних послуг онлайн. Саме тому вони звертаються до України за порадою та підтримкою.

Проте не лише Естонію зацікавила «Дія». Її хочуть запровадити понад 10 країн: хто найвідданіший фанат?

Переваги

Використання державних мобільних додатків має багато переваг. Ці програми можуть допомогти урядам:

  • Підвищити ефективність. Надаючи громадянам доступ до державних послуг в Інтернеті, уряди можуть знизити потребу в особистих відвідинах державних установ. Це може заощадити час як громадянам, і урядам.
  • Надати якісніші послуги. Державні мобільні програми можна використовувати для надання громадянам ширшого спектра послуг. У їх списку: онлайн-платежі, перегляд документів та запис на прийом. Це може полегшити громадянам доступ до необхідних послуг.
  • Підвищити прозорість. Державні мобільні програми можуть допомогти підвищити прозорість. Вони полегшать громадянам можливість бачити, як витрачаються їхні податки. Це може допомогти зміцнити довіру між громадянами та їхніми урядами.

Контекст

Україна – піонер цифрової трансформації. Державний мобільний додаток «Дія» — один із найпопулярніших у світі (у своєму роді).

Вона дозволяє українцям отримувати доступ до державних послуг онлайн, у тому числі переглядати оцифровані версії офіційних документів, реєструвати бізнес та сплачувати податки. Програма була запущена у 2020 році Міністерством цифрової трансформації, і її завантажили понад 18 мільйонів користувачів.

Інші статті на цю тему:

google news