close-btn

Бізнес майбутнього: 5 технологій, на які варто звернути увагу

5 найбільших технологічних тенденцій у бізнесі, що знаменують початок Четвертої промислової революції

https://proman.com.ua/

Тут ми розглянемо п’ять найбільших технологічних тенденцій у бізнесі, які заслуговують на негайну увагу. Лідери бізнесу повинні знати та впроваджувати дані технології, щоб залишатися конкурентоспроможними у майбутньому.

Є кілька важливих технологічних тенденцій, які керують Четвертою промисловою революцією, наступною епохою перетворень у бізнесі, що характеризується поєднанням кібер-фізичних систем. Підприємства повинні звернути увагу на ці технології та скористатися ними, щоб залишатися життєздатними у найближчі роки.

Великі дані (Big Data)

Великі дані, породжені оцифровкою, є паливом для Четвертої промислової революції. Вони мають вирішальне значення для багатьох інших технологічних тенденцій у бізнесі, включаючи штучний інтелект, інтелект речей та автономних роботів. Чим більше у вас даних, тим простіше алгоритмам машинного навчання знаходити закономірності та виявляти взаємозв’язки, які раніше не були очевидними. Після аналізу даних ви зможете краще прогнозувати майбутні результати та приймати рішення.

Хоча технологія не нова, безпрецедентне оцифрування нашого світу і той факт, що майже все залишає цифровий слід на своєму шляху, викликали бум Big Data. Все відбувається так швидко, що 90% даних, доступних сьогодні у світі, було створено лише за останні два роки.

Підприємства можуть використовувати доступ до даних для кращого розуміння клієнтів та тенденцій, надання більш інтелектуальних продуктів та послуг, покращення внутрішніх операцій та отримання додаткового прибутку. Ті, хто ігнорує чи не може отримати доступ до даних, більше не зможуть залишатися конкурентоспроможними чи актуальними.

Підвищена обчислювальна потужність

Підприємства не змогли б отримати вигоду з Big Data, якби не збільшення обчислювальної потужності, яке дозволяє компаніям зберігати та використовувати дані. Існує кілька досягнень у галузі комп’ютерних технологій, які сприяють кращому збереженню та швидшому аналізу даних. Одними із них є постачальники хмарних послуг, такі як Amazon, Google і Microsoft, які пропонують компаніям розміщувати у хмарі всі необхідні для бізнесу обчислювальні інструменти. Ще однією технологічною тенденцією, що забезпечує успіх бізнесу, є технологія зв’язку п’ятого покоління – 5G. Це основа онлайн-суспільства та розумнішого світу. Нарешті, квантові комп’ютери будуть експонентно збільшувати обчислювальну потужність,

Штучний інтелект

Машини вже можуть зробити багато для нас — читати, писати, бачити, чути, говорити і навіть творити. ШІ не просто проникає у наше повсякденне життя — він змінить наші підприємства та галузі. Цю реальність визнають 73% керівників вищої ланки, які вважають штучний інтелект, машинне навчання та автоматизацію важливими областями для підтримки чи збільшення інвестицій. Це тенденція, яку бізнес не може дозволити собі ігнорувати. Компанії використовують ШІ для розробки більш інтелектуальних продуктів, послуг та підвищення інтелектуальності бізнес-процесів.

Інтелект речей

Майже всі предмети повсякденного побуту стають розумнішими — годинники, одяг, побутова техніка та багато іншого. Спочатку, коли вони були підключені до Інтернету, технологія була відома як Інтернет речей. Але тепер, коли додався штучний інтелект, щоденні предмети стали розумними. Як і інші технологічні тенденції, що ми обговорювали, інтелект речей пропонує величезні переваги для ділового світу. Від виробництва та продажу інтелектуальних продуктів, які можуть надати безпрецедентну інформацію про те, як товари використовуються споживачами до створення нових потоків доходів, а також оптимізації операцій. Підприємства повинні звернути увагу на те, як вони можуть використовувати інтелектуальні дані у своєму бізнесі.

Автономні роботи

Останній технологічний напрямок у бізнесі, який хочеться виділити, — це автономні роботи. Роботи — звичайна справа на виробничих підприємствах, але вони також проникають у наші будинки та співпрацюють із нами в офісі. Перевага роботів для людей полягає в тому, що вони можуть виконувати нудну, брудну, небезпечну та дорогу роботу. Автономні транспортні засоби — це ще одна форма «роботів», що змінить бізнес. Дрони та безпілотні літальні апарати, ймовірно, змінять транспортування, служби доставки та навіть армію. Роботи не обов’язково мають бути фізичними об’єктами. У роботизованій автоматизації процесів (RBA) програмні роботи автоматизують бізнес-процеси. Існує безліч програм для цієї технологічної тенденції практично для кожного бізнесу в кожній галузі.

Існують сотні, якщо не тисячі рішень, які можуть підвищити ефективність, безпеку, зростання та конкурентну перевагу, і, хоча кожне з них має привабливий потенціал, воно також накладає обмеження та витрати. Сьогодні багато технологічних тенденцій впливають на бізнес, і вирішити, у що інвестувати, може бути непросто. Проте згадані нами п’ять тенденцій мають бути на радарі кожного корпоративного лідера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке трастовий фонд і кому він може стати в нагоді

google news