close-btn

Як потрібно відкладати гроші, щоб забезпечити себе у старості

Планування виходу на пенсію може лякати в будь-якому віці. Однак важливо якомога раніше почати накопичувати гроші на безбідне життя в літньому віці

https://www.depledgeswm.com/

Коли вихід на пенсію здається далеким майбутнім, його важко планувати з огляду на таку кількість конкуруючих пріоритетів у теперішньому. Можливо, ви намагаєтеся заощадити, щоб купити будинок або назбирати на навчання дітей у вузі.

Існує емпіричне правило: намагайтесь щороку економити щонайменше 15% свого доходу до оподаткування. Передбачається, що ви відкладаєте на пенсію із 25 до 67 років. Разом з іншими кроками це допоможе забезпечити достатній дохід для збереження нинішнього способу життя і на пенсії.

Чому 15%? По-перше, ми мали зрозуміти, скільки люди зазвичай витрачають на пенсії. Проаналізувавши величезну кількість даних про національні витрати, ми дійшли висновку, що більшості людей потрібно від 55% до 80% їхнього передпенсійного доходу, щоб підтримувати свій спосіб життя після виходу на пенсію.

Однак не всі ці гроші мають надходити з ваших заощаджень. Частина з них, найімовірніше, надійдуть від держави у вигляді пенсійних виплат. Отже, ми порахували та виявили, що більшості людей необхідно буде від 45% пенсійного доходу (до податків) за рахунок заощаджень. А економія 15% щорічно у віці від 25 до 67 років має привести вас до цього. Якщо вам пощастило з пенсією, ваша цільова норма заощаджень може бути нижчою.

Економія грошей, навіть якщо вона невелика, може мати значний ефект, якщо робити це регулярно щомісяця. Насправді кожен може витрачати гроші з розумом. Постарайтеся дотримуватися цих простих порад, щоб регулярно відкладати гроші на похилий вік.

1. Почніть рано

Важливо почати відкладати гроші якомога раніше. Що раніше ви почнете, то більше у вас буде часу для зростання ваших інвестицій та відновлення капіталу після неминучих ринкових спадів.

Якщо до виходу на пенсію ще десятиліття, то якось не думаєш про економію на майбутнє. Але коли ви молоді, саме час починати відкладати на пенсію. Навіть незважаючи на те, що заощадження на майбутнє можуть виявитися складним завданням, кожна невелика частина, яку ви можете заощадити, потім допоможе.

2. Відстрочка виходу пенсію

Емпіричне правило економії 15% передбачає, що людина виходить на пенсію у віці 67 років, коли більшість людей матимуть право на отримання всієї допомоги із соціального забезпечення. Якщо ви не плануєте працювати так довго, вам, ймовірно, доведеться заощаджувати понад 15% на рік. Якщо ви плануєте працювати довше, за інших рівних умов необхідна норма заощаджень може бути нижчою.

3. Прийміть виклик 1%

Збільшення заощаджень лише на 1% може здатися незначним, але через 20 або 30 років зможе суттєво вплинути на загальну суму заощаджень. Наприклад, якщо вам 20 років, збільшення норми заощаджень на 1% додасть ще 3% до вашого пенсійного доходу.

4.Враховуйте свій стиль інвестування

Якщо у вас немає навичок, волі або часу для управління своїми інвестиціями, подумайте про створення фонду з встановленими термінами на основі віку або керованого рахунку, де професійні менеджери зроблять це за вас. Існують також фонди цільового ризику або фонди цільового розподілу, які пропонують диверсифіковане поєднання інвестицій у класах активів. Ви вибираєте рівень ризику ринку, а менеджери фондів роблять все інше.

Висновки

Зробіть все можливе, щоб відкладати щонайменше 15%. Звичайно, не завжди вдається досягти цієї мети щороку. У вас можуть бути більш насущні фінансові потреби — діти, батьки, дах, що протік, втрачена робота. Але постарайтеся не забувати про своє майбутнє — зробіть і комфортне життя на пенсії своїм пріоритетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про платіжні послуги, старт «Дії. Сіті», баталії навколо інтерчейндж, парафія Kaspi: чим запам’ятається 2021 рік учасникам фінтех-ринку

google news