close-btn

Акції Google, Amazon, Intel, Coca-Cola та McDonald’s тепер доступні для інвестування в Україні

Також на внутрішньому ринку можна буде здійснювати операції з цінними паперами таких гігантів, як Chevron, ExxonMobil та John Deere

Фото: bakhmachandpartners.com

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 28 жовтня ухвалила низку рішень щодо допуску акцій іноземних емітентів до обігу на території України. Тепер громадянам представиться можливість інвестувати у 73 великі закордонні компанії. Рішення комісії дає старт обігу на вітчизняному регульованому та нерегульованому ринку акцій таких підприємств:

– Alphabet Inc. (материнська компанія Google)
– Amazon.com, Inc.
– Caterpillar Inc.
– Bank of Ameriса Сorporation
– Chevron U.S.A. Inc.
– Citigroup Inc.
– The Coca-Cola Company
– Deere & Company
– CSX Corporation
– ExxonMobil Corporation
– DOW Inc.
– Intel Corporation
– The Goldman Sachs Group, Inc.
– McDonald’s Corporation
– Johnson & Johnson.

«Такий прихід на український ринок компаній-лідерів, безумовно, підсилить перелік можливих інструментів для наших інвесторів. І хоча ми націлені першочергово на наповнення ринку цінними паперами вітчизняних емітентів, вважаємо позитивним сигналом таке поповнення переліку інструментарію», – коментує Руслан Магомедов, Голова НКЦПФР.

Нагадаємо, що тижнем раніше НКЦПФР затвердила нові стандарти корпоративного управління для професійних учасників ринків капіталу та організованих товарних ринків.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Станом на 1 вересня український малий бізнес зберігав на рахунках 58 млрд грн, що є найвищим показником за останні дев’ять років. Про це повідомляється на сторінках інформаційного ресурсу “Опендатабот”. За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, лише за поточний рік ця сума збільшилась на 9%. Наприклад, у 2012 році на рахунках ФОПів знаходилося лише близько 4 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки очікують на приплив коштів клієнтів і планують нарощувати капітал – опитування НБУ

За матеріалами сайту nssmc.gov.ua

google news