close-btn

Екс-глава ПриватБанку вимагає через суд скасувати його розшук

Національне антикорупційне бюро України оголосило колишнього топменеджера банку в розшук 26 березня 2021 року

Александр Дубилет: фото, биография, досье

Колишній голова правління ПриватБанку Олександра Дубілет подав позов до Окружного адміністративного суду Києва, в якому просить зобов’язати Міністерство внутрішніх справ видалити його прізвище з розділу розшукуваних фігурантів кримінальних справ. На даний момент прокуратура веде справу про розкрадання грошових коштів в ПриватБанку.

Колишній глава правління банку підозрюється в причетності до розтрати значної суми грошей. На сайті МВС була заведена облікова картка, в якій значиться, що Олександр Дубілет “з 26 березня 2021 розшукується Національним антикорупційним бюро України. Розшукова справа №12017040000000531 від 6 березня 2017”.

За версією слідства, екс-перший заступник голови правління ПриватБанку Володимир Яценко в змові з колишнім головою правління ПриватБанку Олександром Дубілетом і екс-керівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихіною розтратили майже 137 млн ​​грн.

Згідно з оприлюдненими матеріалами кримінальної справи, за день до націоналізації ПриватБанку ці гроші безпідставно були перераховані на рахунки страхової компанії «Інгосстрах». За даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку. Раніше адвокат підозрюваного повідомив, що Олександр Дубілет є громадянином Ізраїлю і не може прибути в Україну для участі в судовому засіданні.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Колишній голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет має громадянство Ізраїлю. Про це повідомив його адвокат, посилаючись на заяву підзахисного, яку той направив до Вищого антикорупційного суду. З тексту заяви випливає, що Олександр Дубілет з 2017 року легально проживає на території Ізраїлю та має громадянство цієї країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольний комітет відкрив справи проти Приватбанку та Ощадбанку

За матеріалами сайту slovoidilo.ua

google news