close-btn

Американські інвестори позбулися китайських акцій на $100 млрд: у чому причина

Акції китайських компаній лише за місяць втратили американських інвестицій на 100 мільярдів доларів

Акции

Акції. Фото: unsplash.com

Причиною Yahoo Finance називає побоювання щодо геополітичної напруги. Вони затьмарюють оптимізм щодо економіки Китаю.

Зниження індексу Nasdaq Golden Dragon, який відстежує динаміку акцій китайських компаній, що торгуються на американських біржах, шосту сесію поспіль призвело до сумарного падіння ціни більш ніж на 10% всього за місяць.

Коли торги в Китаї знову розпочнуться, у центрі уваги будуть акції у сфері нерухомості та технологій. Акції забудовників також можуть змінитися після того, як у країні буде створено загальнонаціональну систему реєстрації нерухомості, що усуне серйозну технічну перешкоду для запровадження довгоочікуваного податку на нерухомість.

Тим часом інвестори стежать за акціями технологічних компаній в Азії після хороших результатів Microsoft Corp. та Alphabet Inc.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акції Microsoft підскочили на тлі інтеграції ШІ до її популярних сервісів

Після хороших показників східного гіганта в процесі відновлення після Covid інвестори швидко скоротили свої ставки на акції Китаю в той час, коли він конфліктує зі США з питань від Тайваню до TikTok і чіпів.

Щобільше, враховуючи чутки про те, що Джо Байден має намір найближчими тижнями підписати указ, який обмежить інвестиції американських компаній у ключові галузі економіки азійської країни, перспективи китайської економіки стають дедалі туманнішими.

За словами стратегів Morgan Stanley на чолі з Гілбертом Вонгом, цього місяця основними продавцями китайських акцій були американські управляючі фондами, які працюють лише на довгі позиції. В результаті розрив між їхніми активами та орієнтирами, на які рівняються їхні фонди, лише збільшився, сказав Вонг.

Частина інвесторів вже відмовилася від свого позитивного ставлення до китайських акцій.

Зокрема, нещодавно Union Bancaire Privee скоротив акції китайських компаній, пославшись на геополітичні ризики.

Індекс Hang Seng China Enterprises Index, який відстежує китайські акції в Гонконгу, входить до п’ятірки найгірших за своїми показниками за останні три місяці серед 92 подібних, які відстежуються Bloomberg. А індекс CSI 300 щойно пережив найгірше п’ятиденне зростання з жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Акції Coca-Cola активно зростають: подробиці

Різке падіння акції Alphabet від Google: що стало причиною?

Японський інвестор SoftBank масово розпродає акції Alibaba: причини

За матеріалами Yahoo Finance

google news