close-btn

Американський суд відхилив позов акціонерів Nokia у справі про злиття з Alcatel-Lucent та розвиток 5G-технологій

Звичайні корпоративні негаразди всередині компанії підштовхнули деяких власників акцій компанії подати проти неї до суду, але безрезультатно

coindesk.com

Американський суд відхилив груповий позов, в якому фінську телекомунікаційну компанію Nokia звинувачують у введенні акціонерів в оману шляхом приховування проблем, що виникли в процесі злиття з компанією Alcatel-Lucent в цілях зайняти провідну позицію на ринку 5G-технологій. У своєму рішенні суддя Ендрю Картер заявив, що позивач, який очолює поданий груповий позов, не зміг привести суду будь-які заяви уповноважених осіб Nokia, які дійсно були б помилковими або такими, що спотворюють дійсність.

Він також додав, що компанія систематично публікує інформацію про співпрацю з Alcatel та прогрес в області 5G-технологій, тому малоймовірно, щоб заяви представників Nokia вводили в оману інвесторів. За підсумками розгляду було вирішено остаточно відмовити в позові без можливості його повторного подання.

Приводом для початку судового процесу послужив той факт, що в березні 2019 року співробітники телекомунікаційної компанії заявили, що в процесі злиття з Alcatel-Lucent виникли деякі проблеми з дотриманням вимог контракту. Пізніше, в жовтні 2019 року в Nokia знизили прогнози прибутку та призупинили виплату дивідендів деяким зі своїх інвесторів.

Після появи інформації в березні ціна американських депозитарних розписок Nokia впала приблизно на 6% та майже на 24% після заяв в жовтні. У зв’язку з цим група інвесторів спробувала ініціювати судовий процес проти компанії, який, як тепер випливає з рішення судді Ендрю Картера, не задовольнив їхніх претензії до Nokia.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

З 2018 року всі смартфони Google Pixel оснащені чіпом Titan M, який функціонує за стандартом Secure Element (SE). Окремо від процесора телефону, він виконує такі функції, як зберігання ключів шифрування та перевірка статусу операційної системи Android. Читати далі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook та Google прокладуть нові підводні кабелі для з’єднання Південно-Східної Азії та Америки

За матеріалами сайту reuters.com

google news