close-btn

Байден розповів що станеться якщо США оголосять дефолт

Президент Байден попереджає про глобальні наслідки у разі дефолту США

Байден

Фото: bbc.com

Президент Байден виступив із попередженням, наголосивши на міжнародних наслідках дефолту США під час своєї зустрічі з лідерами Конгресу.

Він сказав, що світова еліта ставить питання про ризик дефолту.

«Вони всі дивляться на мене: «Хлопці, ви серйозно?» – сказав Байден, маючи на увазі світових лідерів.

“Бо якщо ми оголосимо дефолт за нашим боргом, весь світ опиниться в біді”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть оголосити дефолт: причини та наслідки

Однак президент Байден назвав ризик дефолту «штучно створеною кризою».

“Наша економіка впаде в рецесію, а нашій міжнародній репутації буде завдано сильних збитків. Ми не повинні навіть говорити про цю ситуацію”, – додав президент.

Реальні проблеми

Проте він наголосив на серйозних наслідках, які відбудуться, у тому числі вищі відсоткові ставки за кредитами, затримки виплат із соціального забезпечення та ветеранам, а також масове скорочення робочих місць.

Варіанти розв’язання

Байден підтвердив, що розглядає можливість застосування 14-ї поправки як спосіб в односторонньому порядку обійти стелю боргу, і сказав, що анулювання невитрачених коштів на допомогу COVID-19 — це область, в якій він і законодавці можуть домовитися про деяке скорочення витрат.

Підсумок

Побоювання президента Байдена щодо можливого дефолту США викликали тривогу у світових лідерів. Наслідки, починаючи від економічних потрясінь і закінчуючи ударом по світовому авторитету, кидають тінь на можливість такого сценарію. Поки США стикаються з цим критичним моментом, світ спостерігає за тим, що відбувається, розуміючи, які ставки стоять на кону.

Що ще сказав Байден?

Коли його спитали про можливість відстрочення міжнародних зустрічей для обговорення ліміту боргу, президент Байден вважав це «можливістю», але заявив, що це малоймовірно. Він збирається зустрітися з іншими світовими лідерами на саміті Великої сімки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ставки хедж-фондів сигналізують про проблеми економіки США

PacWest банк шукає покупця після падіння на 50%: нова фаза кризи у США

Американський Федрезерв підвищив ставку до рекордного з 2007 року рівня

За матеріалами thehill.com

google news