close-btn

Binance підозрюють у допомозі російським користувачам: подробиці

Binance зіткнулася з розслідуванням США у зв’язку з можливим порушенням санкцій. Компанію підозрюють у допомозі росіянам

Binance

Binance. Фото: unsplash.com

Відділ національної безпеки Міністерства юстиції США розслідує, чи дозволяла Binance росіянам ухилятися від санкцій США та переказувати кошти через найбільшу у світі криптовалютну біржу.

На додаток, ведуться переговори, щоб зрозуміти чи Binance допомагала й Ірану обійти санкції.

Відповідь біржі

Binance заявила, що дотримується всіх американських і міжнародних фінансових санкцій і дотримується «нульової терпимості до подвійної реєстрації, анонімних осіб і незрозумілих джерел грошей». Їх протоколи «знай свого клієнта» є одними з найповніших у традиційній банківській системі.

Що відбувається зараз?

Поки розслідування триває, нині немає жодних ознак того, що Міністерство юстиції готується врегулювати суперечку з Binance. Підприємства можуть вести переговори з урядом для досягнення угоди залежно від обставин справи. Однак не всі розслідування призводять до формальних звинувачень у правопорушеннях. Щобільше, складні розслідування можуть тривати деякий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT звинуватив CZ у роботі на Китай: лист у Binance з Конгресу США

Директор зі стратегії Binance Патрік Хіллманн заявив у лютневому інтерв’ю, що компанія веде переговори з регулюючими органами США, але не повідомив терміни чи можливу суму врегулювання. Хіллманн також зазначив, що Binance зробила кроки для покращення дотримання нормативних вимог.

Наслідки

Якщо проти Binance будуть вжиті будь-які дії, це вплине на криптоіндустрію. Як відомо, Binance є домінуючим гравцем на ринку криптообміну.

Підсумок

На кінець слід зазначити, що справа Binance з регулюючими органами США триває. Її результат може мати далекосяжні наслідки для сфери криптовалют.

Хоч компанія й заявила про свою відданість дотримання нормативних вимог і продовжує працювати з регулюючими органами та правоохоронними органами.

Однак не варто забувати, що Binance має великий досвід роботи з користувачами в країнах, щодо яких введені обмеження. Так нещодавно стало відомо що біржа, попри санкції США, опрацювала іранські транзакції на суму 8 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Які обмеження Binance зняла для росіян, а що залишилося в силі

ЗМІ розкрили анонімних VIP-клієнтів Binance із позову CFTC

Проти Binance та Чанпена Чжао подали колективний позов на $1 млрд

За матеріалами bloomberg.com

google news