close-btn

Bloomberg назвав саму відстаючу економіку в Європі

Відновлення ділової активності в Іспанії проходить істотно повільніше, ніж прогнозували експерти

netivist.org

Офіційне статистичне агентство Іспанії переглянуло показник збільшення ВВП до 1,1% у другому кварталі, тоді як згідно з більш раннім прогнозом він становив 2,8%. Аналітик американського банку JPMorgan Марко Протопапа пише:

«З регіональної точки зору Іспанія зараз виглядає ізольованою і відстає. Така поведінка викликає у нас подив і питання про те, який сигнал потрібно отримати з цього перегляду».

Економіст говорить, що відновлення економічної активності Іспанії буде більш повільним, ніж вважалося. За його словами, реальне зростання ВВП країни в поточному році становить не 6,3%, а 4,5%. Рівень споживання також виявився дещо нижчим, ніж прогнозувалося. Приблизно на такому ж рівні знаходиться і Італія. Економісти Bloomberg прогнозували обом країнам найвищі темпи розвитку за останні чотири десятиліття. При цьому Іспанія та Італія більше інших держав регіону постраждали від пандемії.

Раніше ми повідомляли про те, що темпи відновлення бізнесу у Франції у вересні суттєво сповільнилися і не виправдали більш ранніх прогнозів ринкових аналітиків. Основна проблема криється в побоюваннях представників бізнесу у зв’язку із затримками поставок експортних товарів в країну. Затримки головним чином викликані порушенням графіка роботи судноплавних компаній, викликаного більш ретельними перевірками митними органами в Китаї.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У середу на зустрічі представників країн – членів Європейського союзу було висунуто пропозицію змінити деякі правила євроблоку щодо діяльності страхових компаній. Це повинно допомогти у відновленні економіки, яка постраждала від пандемії та рецесії, що послідувала за нею. Якщо зміни будуть схвалені, з економіки єврозони можна буде вивільнити додаткові 120 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держстаті розповіли про поточний стан економіки: які галузі в лідерах

За матеріалами сайту lenta.ru

google news