close-btn

Цінні папери технологічних компаній не популярні серед українських інвесторів

Акції технологічних компаній Facebook, Tesla, Netflix, Microsoft Corporation та Visa не користувалися попитом в українців у 2020 році

Крупнейшая фондовая биржа Украины попросила Порошенко отменить

Фото: nv.ua

Акції світових компаній допоки не цікаві українцям. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) відзначає, що у 2020 році населення не проявляло інтересу до покупки цінних паперів Facebook, Tesla, Netflix, Microsoft Corporation, Advanced Micro Devices і Visa, попри те, що покупка акцій іноземних компаній стала доступна в Україні ще у 2018 році. Згідно з указом «Про внесення змін до Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України», у грудні 2020 року, НКЦБФР допустила до обігу в Україні акції найбільших світових компаній Facebook, Tesla, Netflix, Microsoft Cor. та Visa. Однак, станом на кінець грудня, як на біржовому, так і на позабіржовому ринку, інформація про покупку цінних паперів перерахованих вище фірм була відсутня – у українців ці акції поки не викликали інтересу.

Нагадаємо, рішення про допуск цінних паперів приймається комісією за заявою іноземного емітента цінних паперів або ж Центрального депозитора цінних паперів у відношенні всіх цінних паперів відповідного емітента. Емітентом є організація, яка випускає цінні папери, грошові знаки та інші активи. Цінні папери іноземного емітента допускаються до обігу на території України на фондових біржах і на позабіржовому ринку.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

JPMorgan Chase та Citigroup були одними з перших великих фінансових компаній, які заявили, що припинять пожертви деяким політичним організаціям після нападу демонстрантів на Капітолій. За повідомленням пресслужби JPMorgan, найбільший за обсягами активів американський банк припиняє виплату внесків республіканської та демократичної партій Конгресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубілет намагається повернути акції ПриватБанку: подробиці

За матеріалами сайту ukranews.com

google news