close-btn

Що змінить НБУ для відповідності міжнародним стандартам

НБУ проводить реструктуризацію з метою зміцнення глобальних зв’язків та європейської інтеграції. Для досягнення мети створюють новий департамент та оголошують про пошук директора з міжнародного співробітництва.

НБУ

Фото: bank.gov.ua

НБУ переглядає свою структуру з метою зміцнення глобального партнерства та європейської єдності. Управління європейської інтеграції та міжнародних програм тепер стане Департаментом міжнародного співробітництва. Це нове управління візьме на себе багато функцій старого. У результаті воно домагатиметься виконання законів ЄС (acquis ЄС) у сфері фінансових послуг і виконання умов вступу до ЄС у рамках своїх повноважень.

Цікаве на тему: Які банки приймають зношену валюту?

Україна тепер є потенційним членом ЄС, і НБУ повинен модернізувати свої глобальні завдання, щоб відповідати новим стратегічним цілям, вважає Андрій Пишний (голова НБУ).

Він вважає, що наш шлях до успіху і післявоєнного відновлення лежить через розвиток глобальних відносин і ефективну взаємодію із зарубіжними партнерами.

Тому команда зростатиме, підвищуючи свою кваліфікацію, щоб приймати виклики сьогодення та закладати міцний фундамент для нашого європейського майбутнього, підсумував він.

Посада директора Департаменту міжнародного співробітництва

До того ж відсьогодні НБУ шукає директора з міжнародного співробітництва. Ця посада передбачає:

  • проведення державної політики в галузі європейської інтеграції, розвиток фінансових зв’язків з ЄС, взаємодія з інституціями ЄС, просування цілей НБУ в ЄС;
  • співробітництво зі світовими фінансовими організаціями, реалізація міжнародних проєктів, підвищення авторитету НБУ на світовому ринку шляхом входження в ключові
  • міжнародні банківські групи;
  • взаємодія з центральними банками зарубіжних країн, представлення інтересів НБУ у світових справах;
  • організація ефективної системи міжнародних зв’язків і перекладацької підтримки;
  • налагодження партнерських відносин з міжнародними партнерами з метою зміцнення інституційної могутності НБУ та обміну досвідом у сфері регулювання.

Більш детальну інформацію про цю посаду можна знайти на сайті НБУ.

Крім того, колишній Департамент європейської інтеграції та міжнародних програм продовжить виконувати свої завдання під керівництвом Володимира Кучина до укомплектування штату нового департаменту.

Разом з тим, варто зазначити що департамент міжнародного співробітництва входить до складу Управління монетарної стабільності, яке курує заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Інші статті на цю тему:

google news