close-btn

Цифровізації паспортів-книжок не буде: в Мінцифри озвучили свою рекомендацію

Оцифровувати старі паспорти недоцільно і досить складно, оскільки їх було випущено десятки мільйонів примірників

Что надо знать про ID-паспорта? — Центр гражданского мониторинга и контроля

Міністерство цифрової трансформації рекомендує українцям переходити на ID-карти. Цифровізації внутрішніх паспортів-книжок не буде. Про це розповів в інтерв’ю виданню УНІАН керівник відділу з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік. За його словами, оцифровувати паспорта-книжечки досить складно, оскільки в нашій країні їх було випущено десятки мільйонів примірників.

“Обробити такі колосальні обсяги даних, засвідчити їх валідність, враховуючи, що обміну даними між багатьма державними відомствами не було, майже нереально. Тому ми рекомендуємо всім переходити на ID-карти”, – заявив Баник.

Для тих громадян, які в даний момент не мають можливості або не бажають змінювати свій паспорт на пластикове посвідчення особи, є альтернативне рішення — біометричний закордонний паспорт. Він також представлений у вигляді звичної книжки. Цей документ надає людині повне право користуватися всіма державними послугами у сфері обслуговування.

Нагадаємо, 30 березня парламент прийняв у другому читанні законопроект №4355 щодо продовження використання цифрових паспортів. Таким чином, статус електронних посвідчень особи був прирівняний до статусу звичайних паспортів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Вперше на фінансовому ринку України ПриватБанк запустив сервіс грошових переказів за кордон через систему SWIFT. Перевести необхідну суму за кордон можна безпосередньо зі свого смартфона. Така опція стала доступна клієнтам в оновленій версії програми для мобільного банкінгу Приват24, яку можна завантажити в онлайн-магазинах iOS або Android.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк запустив чат-бот для зв’язку зі споживачами

За матеріалами сайту unian.net

google news