close-btn

“Цифровий експедитор” від Amazon: компанія встановила камери в службових автомобілях

Нововведення покликане скоротити кількість ДТП за участю водіїв компанії. Однак багато співробітників вважають це порушенням права на приватне життя та звільнилися

Фото: caranddriver.com

Компанія Amazon встановила в кабіни службового транспорту камери на основі штучного інтелекту, які призначені для оцінки ефективності роботи водіїв. Чотири камери аналізують різні параметри роботи, формують «рейтинг безпеки» водія і навіть визначають розмір його заробітної плати. Кар’єрні перспективи співробітників також залежать від рішень інтелектуальної системи.

Однак, якщо в ході пересування водій здійснить порушення ПДР, система може в автоматичному режимі відняти суму штрафу з його місячної зарплати. В кінці тижня система надає персональний оціночний лист, де відображені всі дії водія. Якщо співробітник продемонстрував будь-які досягнення, йому можуть виплатити одноразову бонусну надбавку. Проте така ініціатива викликала хвилю невдоволення серед персоналу компанії.

Деякі водії Amazon визнали дане нововведення як таке, що порушує їхні права на приватне життя та звільнилися. Інші співробітники, які вже протестували роботу нової системи, нарікають на те, що вона неправильно оцінює дорожню обстановку або інші ситуації.

Наприклад, проїзд по поганій дорозі система визначає у вигляді дзвінка мобільного телефону, що є порушенням. Однак в Amazon переконані в корисності “цифрового експедитора”, адже кількість аварій за участю водіїв компанії вже знизилася на 48%.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Компанія Amazon спростувала повідомлення ЗМІ про нібито свій намір запустити прийом платежів в біткоінах до кінця року. Про це повідомляє Reuters. Раніше на тлі цих чуток курс біткоіну істотно виріс, подолавши позначку в $38 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Boeing скорочує штат: сотні фахівців компанії переходять до Amazon та SpaceX

За матеріалами сайту theinformation.com

google news