close-btn

ЄБРР переглянув прогноз зростання економіки України з 3% до 3,5%

Зростання цін на сировинні товари сприяє більш швидкому збільшенню економічної активності в нашій країні

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) поліпшив прогноз зростання ВВП України у 2021 році з 3% до 3,5%. Аналітики банку відзначають, що на початку року фіксувалося зниження обсягу економічної активності на 2% в річному обчисленні. Головними факторами стали локдаун та карантинні обмеження. Однак тепер спостерігається поступове одужання економіки.

В першу чергу це пов’язано зі збільшеними цінами на сировинні товари. У представленому ЄБРР огляді йдеться про те, що ВВП України у 2021-му та 2022-му роках буде збільшуватися на 3,5%. Однак на шляху післякризового відновлення лежать серйозні проблеми, відзначають аналітики фінустанови.

Головні з них — це недостатній темп кампанії з вакцинації та слабке просування реформ. Реальний ВВП України в першому кварталі 2021 року в порівнянні з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактора) зменшився на 1,2%, а в порівнянні з першим кварталом 2020 року — на 2,2%.

Нагадаємо, раніше в ефірі телеканалу «Дім» радник прем’єр-міністра України Кирило Криволап заявив, що зростання ВВП України до 2030 року очікується на рівні $450 млрд і вище. За його словами, це передбачено планом Національної економічної стратегії, яку на початку березня затвердив уряд.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У світі ігрова індустрія набирає обертів. “За нашими оцінками, до 2030 світовий гейм-девелопмент (розробка ігор – ред.) Досягне $1,5 трлн. Україна вже зараз займає 20% на світовому ринку геймдева”, – під час iForum розповів Андрій Длігач, глава і засновник Advanter Group. Таким чином, продовжив він, якщо нам удасться зберегти пропорцію, то ВВП країни можна буде подвоїти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подвоїти ВВП за рахунок цифрових грошей: в ОАЕ роблять ставку на криптоіндустрію

За матеріалами сайту interfax.com.ua

google news