close-btn

Ермітаж та Binance NFT оцифрують кілька найвідоміших полотен

Картини великих художників будуть відтворені в форматі NFT

Державний музей Ермітаж в Санкт-Петербурзі проведе кампанію з оцифровування найбільш значущих предметів мистецтва, які знаходяться на балансі установи. Захід буде здійснено за підтримки криптовалютного торгового майданчика Binance NFT. Серія картин із зібрання музею буде оцифрована в форматі невзаємозамінних токенів.

Кілька музейних NFT будуть представлені на маркетплейсі вже до кінця літа. В першу чергу планується оцифрувати картини «Мадонна Літта» Леонардо да Вінчі, «Юдиф» Джорджоне, «Кущ бузку» Вінсента Ван Гога, «Композиція VI» Василя Кандинського та «Куточок саду в Монжероне» Клода Моне. В опублікованому пресрелізі Ермітажу говориться, що мета проєкту полягає в забезпеченні нового рівня доступності колекцій класичного мистецтва для цінителів творчості.

Відповідно до проєкту, шедеври живопису планується відтворити у двох копіях NFT: одна буде зберігатися в музеї, а інша буде виставлена ​​на продаж на маркетплейсі Binance. Отримані в ході торгів гроші будуть спрямовані на потреби музею. Глава Binance NFT Хелен Хай назвала визнання технології блокчейн і невзаємозамінних токенів Ермітажем «ще одним кроком до глобальної цифровізації».

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

7 липня під час інавгурації на пост глави держави Ізраїлю Іцхака Герцога спікер кнесета (парламент) вручив йому копію тексту президентської присяги у вигляді невзаємозамінного токена (NFT). Про це повідомило видання The Jerusalem Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 найдорожчих NFT

За матеріалами сайту hermitagemuseum.org

google news