close-btn

Європейський Центробанк запустить цифровий євро: подробиці

Європейський Центробанк (ЄЦБ) випустив звіт про роботу над цифровим євро. І поділився результатами дослідження думок людей щодо потенційного цифрового гаманця

ЕС

ЄС. Фото: unsplash.com

Цифровий євро буде доступний для мешканців Єврозони, компаній та урядів. З доступом через існуючі банківські програми та Eurosystem.

Важливу нішу валюта знайде у приватних переказах та офлайн-платежах.

Однак у перспективі токени зможуть використовувати люди, які мешкають за межами Європи.

До того ж таким організаціям дозволять надавати додаткові послуги. Наприклад, можливість ділити один платіж між кількома фізичними особами.

Більшість людей, які брали участь у дослідженні, позитивно висловилися про впровадження цифрового євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова ЄЦБ: Цифровий євро не використовуватиметься з комерційною метою

Дослідження, проведене в усіх країнах єврозони, показує, що грошові перекази від людини до людини вважаються важливою функцією цифрового гаманця, поряд з інструментами управління бюджетом та умовними платежами, такими як оплата при доставці або оплата за фактом використання. Офлайн-платежі, хоча їхня доступність в даний час обмежена, також вважаються корисними в ситуаціях, коли підключення до Інтернету є проблемою.

Учасники також високо оцінили інструменти управління бюджетом та умовні платежі, у тому числі оплату при доставці та оплату за фактом використання.

Фабіо Панетта, член Виконавчої ради, який очолює Цільову групу високого рівня з цифрового євро, наголосив на важливості врахування потреб європейців та забезпечення того, щоб цифровий євро відповідав цілям цифрової економіки. Результати дослідження послужать основою процесу прийняття рішень щодо майбутнього проекту цифрового євро, який має бути прийнятий восени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЄЦБ починає роботу зі створення цифрової версії євро

Societe Generale стає першим банком, що планує випустити євро-стейблкоїн: чого чекати від проекту

Цифровий гаманець ЄС, як заміна пластиковим карткам — що відомо

За матеріалами звіту ЄЦБ

google news