close-btn

Федрезерв США оприлюднив статистику про власників американських акцій

10% американців належать 89% всіх цінних паперів, що знаходяться в обігу на американських біржах

Фото: swa.co.id

Найбільш заможні 10% жителів Сполучених Штатів володіють 89% всіх акцій в США, що є рекордним показником. Про це йдеться в опублікованому на цьому тижні звіті Федеральної резервної системи (ФРС). При цьому 1% інвесторів збільшив розмір портфеля своїх активів в період коронакризи більш ніж на $6,5 трлн.

Решта жителів США, що мають відношення до фондового ринку, володіють лише 11% всіх акцій в порівнянні з 12% до пандемії. У звіті також відзначається, що капіталізація американського фондового ринку з березня 2020 року по теперішній час збільшилася майже на 100%. Торгівля на біржі стала одним з найбільш прибуткових джерел для найбагатших американців.

Біржові онлайн-платформи відзначають стабільний приплив нових користувачів на свої ресурси. Зокрема, кількість облікових записів додатка для торгівлі акціями Robinhood, за минулий рік збільшилася з 12 млн до 22 млн. Сума активів, що знаходяться в розпорядженні найбагатшого 1% жителів США, на сьогоднішній день вже перевищує 32% від загального показника, що є історичним рекордом.

Вартість акцій, що належать 10% найбагатших інвесторів, в період між січнем 2020 року і червнем 2021 року збільшилася на 43%, згідно з даними ФРС. У свою чергу, цей показник для 90% населення збільшився на 33%.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Пандемія стала причиною тотальної бідності та злиднів для більш ніж 100 мільйонів людей по всьому світу. Близько чотирьох мільярдів залишилися без соціальної підтримки, охорони здоров’я та захисту доходів. Про це повідомив Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерріш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг стійкості Укрексімбанку

За матеріалами сайту federalreserve.gov

google news