close-btn

Фондовий ринок США знизився через побоювання відносно пандемії

Тривожні повідомлення представників влади та міжнародних організацій уповільнюють відновлення економічної активності найбільших країн після кризи

Фондовий ринок США. Фото: fund-blog.com

Американські фондові індекси за підсумками торгів у вівторок опустилися слідом за акціями компаній, які відчувають все більше труднощів через низькі темпи відновлення ділової активності після пандемії. Істотно подешевшали папери компаній з туристичного сектора.

Серед них акції великих туроператорів Carnival Corp. та Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., котирування яких знизилися більш ніж на 7%, цінні папери авіакомпаній American Airlines Group Inc. та United Airlines Holdings Inc. втратили близько 6% своєї вартості.

Спад на фондовій біржі не в останню чергу викликаний нещодавніми заявами представників ВООЗ про те, що зростання інфікувань COVID-19 як і раніше спостерігається в більшості країн світу. Тим часом, у міру відновлення економічної активності всередині США можливе серйозне посилення інфляції. Про це днями повідомив глава ФРС Джером Пауелл.

Крім того, на думку експертів, негативний вплив на ринок цінних паперів могло також зробити повідомлення про те, що нещодавно опублікований звіт компанії AstraZeneca про 100% ефективності своєї вакцини, може відображати застарілі або неповні дані проведених випробувань.

Після закриття торгів індекс Dow Jones Industrial Average знизився на 308,05 пунктів (0,94%) та склав 32423,15 пунктів, Standard & Poor’s 500 опустився на 30,07 пунктів (0,76%) – до 3910,52 пунктів, Nasdaq Composite втратив 149,85 пунктів (1,12%) та зупинився на позначці у 13277,70 пунктів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Головний економіст Європейського центрального банку Філіп Лейн заявив, що в другому кварталі Євросоюз знову зіткнеться з серйозними труднощами, оскільки зростання кількості інфікувань змушує уряди країн відновлювати заходи з ізоляції. У свою чергу, ЄЦБ вже готовий зробити всі необхідні кроки для підтримки наднизьких витрат за державними позиками. З появою нових ризиків, зростання вартості запозичень може порушити економічне відновлення єврозони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вводить обов’язкове COVID-тестування для іноземців

За матеріалами сайту interfax.ru

google news