close-btn

Де Xiaomi збудує свій перший автомобільний завод?

Виробниче підприємство з випуску електромобілів китайського бренду буде відкрито у Пекіні вже наступного року

Повідомляється, що новий завод зможе випускати до 300 тис авто на рік. Складальні цехи будуть зведені у два етапи. Спершу лінія на 150 тис, а потім виробнича потужність буде розширена до 300 тис одиниць продукції. Крім того, Xiaomi також збудує штаб-квартиру свого автомобільного підрозділу, офіси продажів та дослідницький центр у зоні економічного та технологічного розвитку китайської столиці.

Нагадаємо, у березні 2021 року в компанії заявили, що мають намір інвестувати до $10 млрд у новий підрозділ, який займеться випуском електромобілів. Ця сума поступово виділятиметься під різні програми протягом 10 наступних років. А вже наприкінці серпня техногігант зареєстрував нову торгову марку та приступив до набору співробітників.

Очікується, що перший електромобіль Xiaomi буде представлений на ринку у 2024 році. Аналітики кажуть, що агресивна політика щодо нарощування обсягів виробництва смартфонів та їхній продаж спрямована на підвищення впізнаваності бренду. Крім того, за допомогою смартфонів компанія має намір просувати продажі й своїх майбутніх електрокарів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Протягом останніх кількох років автомобільна команда Apple одночасно досліджувала два шляхи: створення моделі з обмеженими можливостями автономного керування або версії зі здатністю повністю автономного керування, яка не потребує втручання людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Huawei представила свій перший електромобіль Avatr

За матеріалами сайту ixbt.com

google news