close-btn

Очільник Банку Англії звинувачує ЄС в «серйозній ескалації»

Брюссель намагається захистити європейські фінустанови від впливу Лондонської Фондової біржі

Лондонская фондовая биржа: её история и структура

Фото: hq-broker.info

Керуючий Банку Англії Ендрю Бейлі заявив, що плани Брюсселя щодо перенесення основних регіональних площадок з торгівлі та клірингу деривативами в євро з Лондона на територію континентальної Європи призведе до «дуже серйозної ескалації». Відзначимо, що в даний час, не дивлячись на вихід 1 січня Великобританії з єврозони, клірингова палата Лондонської Фондової біржі все ще продовжує проводити кліринг більшості торгових угод по свопах в євро.

Ендрю Бейлі звинувачує керівництво ЄС у тому, що воно занадто безцеремонно намагається виводити з Лондона клірингові операції з супутніми фінансовими інструментами. У вересні минулого року ЄС надав Великобританії тимчасовий еквівалент клірингових правил щодо угод з деривативами, термін дії якого був визначений до середини 2022 року. Лондон наполягав на наданні еквівалентного механізму фінансового регулювання, з метою збереження фінансової стабільності країни після Брексіту.

Однак на думку голови Центробанку пана Бейлі, дії Брюсселя йдуть тепер всупереч з обумовленими раніше правилами. На думку експертів, ця розбіжність, ймовірно, буде врегульована новим меморандумом про взаєморозуміння щодо фінансових послуг між Лондоном та Брюсселем, який, як очікується, буде підписаний сторонами в середині березня.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Об’єднання European Payments Initiative, створене за підтримки найбільших європейських банків, в даний момент активно займається створенням платіжного сервісу, який в майбутньому зможе витіснити з європейського ринку таких конкурентів, як Mastercard та Visa. Днями було опубліковано оголошення про вакантні посади в фірмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив ПриватБанку призначати голову правління: банк подає апеляцію

За матеріалами сайту fintechfutures.com

google news