close-btn

Українцям стала доступна фінансова звітність компаній

На порталі відомства тепер можна ознайомитися з реальним фінансовим становищем будь-якого комерційного підприємства України

Фото: buhgalterminsk.by

Фінансова звітність компаній є ключовою інформацією при виборі партнера для співпраці. Завдяки останньому рішенню керівництва податкової служби жителі України тепер отримають доступ до ключових відомостей підприємств. Фінзвітність конкретної фірми можна запросити на сторінці Єдиного порталу відкритих даних або на вебсайті ДПС.

Кожен бажаючий зможе ознайомитися з реальним фінансовим становищем компанії та розміром сплачених нею податків до бюджету. Серед іншого, держпортал також містить інформацію про доходи, збитки, активи та кошти, що знаходяться на балансі юрособи. Відзначимо, що розкриття корпоративних даних про фінансове становище фірми є важливим етапом по виведенню економіки з тіні, а також сприяє посиленню прозорості фінансового сектора країни.

“Тривалий час бізнес в Україні не мав легального доступу до фінзвітності. У результаті, підприємці не могли приймати зважених рішень про співпрацю з партнерами, а іноземні компанії — оцінити реальну ситуацію на ринку України. Розуміння ринку дозволяє створити якісний та потрібний продукт, в цілому розвиває бізнес в Україні та відкриває можливості для зростання іноземних інвестицій”, — написав глава Мінцифри Михайло Федоров на своїй сторінці в Facebook.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Держстат озвучив розмір прибутку великих та середніх компаній. За перший квартал 2021 року підприємства великого та середнього бізнесу України в сумі отримали близько 166 млрд гривень прибутку. За аналогічний період минулого року бізнес, навпаки, зазнав збитків на суму 4,9 млрд гривень. Читати далі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінцифра розширює міжнародне співробітництво з метою розвитку сфери штучного інтелекту

За матеріалами сайту thedigital.gov.ua

google news