close-btn

Google повертає співробітників в офіси та обмежує можливість віддаленої роботи

Компанія дотримується дещо іншого підходу, ніж Facebook та Twitter, які пообіцяли своїм працівникам дозволити повністю віддалену зайнятість на невизначений термін

Фото: Брасс

Google – одна з перших великих американських компаній, які торік перевели своїх співробітників на роботу з дому. Тепер вона встановлює нові правила віддаленої роботи та прагне до повернення персоналу в офіс. Це відбувається на тлі того, як тисячі жителів США щодня отримують протиковідні вакцини, а інтенсивність поширення вірусу знижується.

Згідно з раніше опублікованою заявою, крайній термін повернення співробітників Google в офіси призначено на 1 вересня 2021 року. Однак в керівництві компанії вирішили прискорити процес, оголосивши, що повернутися на своє робоче місце на добровільній основі можливо вже зараз. Тому з квітня офіси знову будуть відкриті, але поки в обмеженій кількості.

Відкриття інших офісів, як уже говорилося, відбудеться у вересні. Очікується, що співробітники будуть працювати в офісі три дні на тиждень. Google притримується дещо іншого підходу, ніж такі компанії, як Facebook та Twitter, які пообіцяли своїм працівникам дозволити повністю віддалену зайнятість на невизначений термін.

Проте якщо хтось зі співробітників прагне працювати віддалено й після 1 вересня, їм буде необхідно подати заяву та обґрунтувати таку необхідність. В пояснювальній записці, проте зазначається, що менеджер компанії може в будь-який момент передзвонити такому співробітнику та викликати його в офіс.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Підрозділ компанії Alphabet Google внесе $25 млн в бюджет Європейського фонду ЗМІ, створеного для боротьби з фейковими новинами. У компанії заявили, що дана ініціатива виникла у відповідь на критику на адресу технологічних компаній з приводу того, що вони прикладають недостатньо зусиль для недопущення публікацій брехливих повідомлень на своїх ресурсах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуров виключив вплив на Telegram власників облігацій компанії

За матеріалами сайту cnbc.com

google news