close-btn

Держборг України у квітні виріс на $1,2 млрд

Міністерство фінансів опублікувало статистику

Фото: orenburg.media

Сукупний державний та гарантований державою борг України станом на кінець квітня склав 2,5 трлн грн або $91,3 млрд. У порівнянні з попереднім місяцем держборг збільшився в гривневому еквіваленті на 20 млрд грн і на $1,6 млрд – в доларовому. У пресслужбі Мінфіну відзначили, що збільшення державного боргу відбулося, в основному, в результаті розміщення єврооблігацій на $1,3 млрд з терміном погашення у 2029 році. Прибутковість цієї серії євробондів була встановлена ​​на рівні 6,875%.

При цьому на кінець квітня державний борг склав 2,3 трлн грн або $81,4 млрд, з яких 44,6% складає внутрішній держборг, а 55,4% – зовнішній держборг, обумовлений отриманими Україною кредитами міжнародних фінансових організацій (19% від загальної суми держборгу), випущеними єврооблігаціями (30,2%) та іншими зовнішніми запозиченнями (6,2%).

У Мінфіні також додали, що протягом квітня було проведено 20 аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), що сприяло залученню до державного бюджету 14,4 млрд грн. Одночасно з цим, оплаті держборгу за період січня-квітня 2021 року склала 141,9 млрд грн, а обслуговування – 45,7 млрд грн.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

За перший квартал 2021 року підприємства великого та середнього бізнесу України в сумі отримали близько 166 млрд гривень прибутку. За аналогічний період минулого року бізнес, навпаки, зазнав збитків на суму 4,9 млрд гривень. Такі дані опублікувала Державна служба статистики. Читати далі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці віднесли в банки в квітні більше 10 млрд грн

За матеріалами сайту espreso.tv

google news