close-btn

Держстат: дві третини українців відносять себе до бідних, до середнього класу – лише 1%

Понад 70% опитаних вважають, що щомісячний дохід представника середнього класу повинен становити не менше 22 тис грн

В Украине уже 270 тысяч человек подали заявки на получение «карантинных» денег | Новости Одессы

Державна служба статистики опублікувала результати дослідження “Самооцінка домогосподарств рівня своїх доходів 2020 року”. Згідно з оприлюдненим звітом, середній клас в Україні представлений всього 1% населення. Ще 31,9% учасників опитування схарактеризували матеріальне становище своєї родини як “нижче середнього”.

Опитані з цієї категорії громадян переконані в тому, що рівень їхнього доходу істотно нижче середнього рівня по країні. До категорії малозабезпечених домогосподарств віднесли себе 67,1%. При цьому 71,3% учасників дослідження вважають, що щомісячний дохід представника середнього класу варіюється на рівні 22 тис грн.

Слід зазначити, що дані про категорії “заможних” громадян у звіті не містяться. Це означає, що про наявність регулярного високого доходу повідомили менш 0,1% українців. У звіті також говориться, що тільки 1,6% домогосподарств вважають, що за останні 12 місяців їхнє матеріальне становище покращилось, 4,4% – швидше покращилось, 43,6% – залишилося без змін, 29,2% – скоріше погіршилось, 21, 2% – погіршилось.

При цьому оптимізм щодо зростання доходів в майбутньому висловили лише 7,1% опитаних, 47,4% – вважають, що рівень доходів не зміниться, а 44,3% очікують зниження.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings покращило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті України зі стабільного до позитивного, підтвердивши сам рейтинг на рівні “B”. Дане рішення було прийнято на підставі оновленого аналізу економічної ситуації в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку відзвітували про стан міжнародних резервів України

За матеріалами сайту epravda.com.ua

google news