close-btn

Держстат озвучив розмір прибутку великих та середніх компаній за перший квартал

Відзначається значний процентний приріст в порівнянні з аналогічним періодом кризового 2020 року

Фото: delo.ua

За перший квартал 2021 року підприємства великого та середнього бізнесу України в сумі отримали близько 166 млрд гривень прибутку. За аналогічний період минулого року бізнес, навпаки, зазнав збитків на суму 4,9 млрд гривень. Такі дані опублікувала Державна служба статистики.

При цьому частка прибутку, отриманої прибутковими компаніями з категорії великого та середнього бізнесу, за період з січня по квітень склала 218,6 млрд грн, що на 9,4% більше, ніж за відповідний період 2020 року. У свою чергу, збитки компаній оцінюються на рівні 52,6 млрд грн.

В цілому серед великих та середніх підприємств частка збиткових за перший квартал склала 27,8%, в той час, як торік 40,8% компаній повідомляли про квартальні збитки. Всього ж за весь 2020 рік найбільші вітчизняні підприємства відзвітували про 264,4 млрд грн прибутку, що на 40,8% менше, ніж у 2019 році.

Нагадаємо, за підсумками першого кварталу 2021 року всі банки державного сектора були прибутковими. Їхній сукупний дохід склав 3,2 млрд грн. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів. Найприбутковішим серед банків державного сектора був ПриватБанк – його прибуток склав 2,4 млрд грн (21,8% прибутку всієї банківської системи).

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Зарегульованість, дефіцит коштів та низька цифрова грамотність є головними перешкодами для бізнесу на шляху цифрової трансформації. Такий висновок випливає з опублікованого дослідження Європейської Бізнес Асоціації. Читати далі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рахункова палата оприлюднила статистику по обслуговуванню держборгу

За матеріалами сайту epravda.com.ua

google news