close-btn

Ілон Маск закликав відмовитися від Binance, Coinbase та інших криптобірж

На думку бізнесмена, прив’язка облікових записів до великих майданчиків ставить під загрозу безпеку активів користувачів

Маск заявив, що доти, поки ключі від гаманця не знаходяться в розпорядженні користувача, він не може розглядати криптоактиви, що зберігаються на балансі, як «свої». Таку думку він висловив днями на своїй сторінці у соцмережі. За словами підприємця, доцільніше зберігати цифрові ключі доступу від своїх облікових записів на “холодних носіях” поза такими великими платформами, як Coinbase або Binance. Це має зменшити залежність користувачів від комерційних сервісів.

Існує два типи торгівлі криптовалютою: централізований та децентралізований. Обидва мають переваги та недоліки з погляду безпеки та надійності. На відміну від централізованих бірж, децентралізовані біржі не мають зручний інтерфейс і досить складні у використанні. Це також пов’язано з тим, що у разі децентралізованих обмінів користувачі повинні щоразу спочатку увійти до своїх криптогаманців, що просто незручно для багатьох.

Хоча більшість транзакцій відбувається на централізованих біржах криптовалют, децентралізовані біржі є найкращими з погляду запобігання маніпулювання ринком та зниження ризику злому. Коли користувачі купують криптовалюту через такі платформи, як Binance або Coinbase, вони не мають ключів. У них також немає віртуального гаманця із ключами.

Ці платформи забезпечують зберігання та захист ключів в обмін на зручне робоче середовище. При цьому Ілон Маск підтримує ідею відмови від подібних платформ, якими зараз користуються мільйони власників криптовалюти.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

За повідомленнями ЗМІ, парламент республіки розглядає нову “екосоціальну” податкову реформу. Міністр фінансів Гернот Блюмель заявив, що криптоіндустрія, як і раніше, потребує серйозного нормативного регулювання, оскільки угоди з цифровими активами іноді здійснюють негативний вплив на традиційний ринок цінних паперів та акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ділянку землі в NFT-грі Axie Infinity продали за рекордні $2,48 млн.

За матеріалами сайту ixbt.com

google news