close-btn

Штучний Інтелект навчили за секунди зламувати паролі за допомогою тепловізора

Дослідження показало, що для злому паролів можуть використовуватися тепловізори та Штучний Інтелект

https://petapixel.com

Експерти з комп’ютерної безпеки в Шотландії розробили систему, яка використовує теплобачення та ШІ для миттєвого підбору паролів до комп’ютерів та смартфонів. Про це повідомляє CTV News.

«Кажуть, потрібно думати як злодій, щоб зловити злодія. Ми розробили ThermoSecure, ретельно обдумавши, як зловмисники можуть використовувати теплові зображення для проникнення в компʼютери та смартфони», — зазначив у пресрелізі доцент кафедри обчислювальної техніки в Університеті Глазго Мохамед Хаміс.

По суті ThermoSecure аналізує сліди тепла, залишені кінчиками пальців після введення паролів на клавіатурі або мобільному пристрої. Оскільки яскравіші області на тепловізійному зображенні показують місця, яких торкалися зовсім недавно, можна розрізнити порядок, у якому використовувалися певні літери, цифри і символи.

Для цього Хаміс та його команда використовували машинне навчання та 1500 теплових зображень нещодавно використаних QWERTY-клавіатур, щоб навчити модель Штучного Інтелекту зчитувати теплові сигнатури, а потім приймати обґрунтовані рішення щодо потенційних паролів.

ThermoSecure розпізнав 86% паролів, теплове зображення яких було зроблено через 20 секунд після введення, 76% — через 30 секунд, 62% — через хвилину. Експеримент також довів, що довгі паролі є надійнішими. Через 20 секунд після введення ThermoSecure дізнався 67% паролів із 16 символів, 82% — із 12 символів, 93% — із восьми, 100% — із шести символів.

Швидкість набору символів також вплинула складність злому паролів. Через 30 секунд система розпізнала 92% паролів, що повільно набираються, і лише 80% тих, які друкували швидше.

Протягом останніх кількох років ШІ здійснив величезний стрибок уперед у контексті розвитку та збагачення новими функціями. Тепер ШІ – це не гра заради розваги, а багатий функціонал для автоматизації різноманітних процесів суспільства – від перетворення думок у текст до пошуку злочинців. Розповідаємо про те, як Штучний Інтелект допомагає людству, як робить процеси дослідження, пошуку, аналізу більш якісними, ефективними, повними та оперативними в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news