close-btn

Дослідники довели, що пости знаменитостей в Instagram викликає негативні почуття

Wall Street Journal опублікував результати дослідження, проведеного на замовлення компанії Facebook

Фото: ferra.ru

У тексті документа говориться, що підписники знаменитостей в Instagram страждають від негативних емоцій і поганого настрою. Причиною психічних патологій є контент, який зірки попкультури викладають на своїх сторінках. В топі антирейтингу за цим показником виявилися Кім Кардашьян, Джастін Бібер і Чарлі Д’Амеліо.

В ході дослідження під назвою «Соціальне порівняння в Instagram», яке проходило з березня по квітень 2020 року, було опитано 100 тис користувачів соцмереж в дев’яти країнах світу. Дослідники підкреслюють, що шанувальники зірок естради часто відчувають почуття досади і депресії, оскільки постійно порівнюють події зі свого життя з постами своїх кумирів.

Журналісти WSJ звертають увагу на той факт, що у знаменитостей, які потрапили в даний антирейтинг, в соцмережах більше 30 млн передплатників. Дослідники підсумували свою роботу рекомендацією керівництву Facebook розробити спеціальну програму співпраці з популярними персонами, щоб зменшити негативний ефект від їхніх публікацій.

Раніше ми повідомляли про те, що проєкт зі створення соцмережі для дітей віком до 13 років, який отримав назву «Instagram Kids», був згорнутий через міжнародний скандал, що розгорівся навколо проєкта.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Facebook в суботу спростував серію статей Wall Street Journal, в яких стверджувалося, що керуючі соціальною мережею були проінформовані про реальний негативний вплив деяких своїх сервісів на користувачів. У компанії заявили, що статті WSJ містять «невірну характеристику» і «приписують кричуще помилкові мотиви» керівництву і співробітникам Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google додасть в пошуковій індекс відеоролики з TikTok та Instagram

За матеріалами сайту reuters.com

google news