close-btn

Jaguar планує вийти на ринок електрокарів: скільки вже інвестувала компанія у виробництво

Jaguar Land Rover планує витратити 15 мільярдів фунтів стерлінгів (18,7 млрд доларів) на електромобілі та автономні технології

Машина Jaguar

Машина Jaguar. Фото: unsplash.com

Компанія займається випуском кількох моделей на заводах у Великій Британії, бажаючи отримати подвійний прибуток, від стартових капіталовкладень.

Така значна інвестиція розрахована на наступні п’ять років з ухилом у розробку електромобілів, а також у розробку функцій автономного водіння в рамках свого прагнення відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння та наздогнати конкурентів.

Згідно з планом, завод JLR у Хейлвуді, Великобританія стане повністю електричним підприємством, а перша модель Range Rover з акумулятором середнього розміру має з’явитись у 2025 році, анонсує підрозділ Tata Motors Ltd.

Це оголошення – перша докладна дорожня карта автовиробника, після двох років, які пройшли з початкових інвестицій в електромобілі та рішення заново винайти Jaguar як бренд, призначений тільки для електромобілів.

“Ми вступаємо в неймовірно захоплюючу нову електричну еру для JLR як сучасного бізнесу класу люкс”, – сказав генеральний директор JLR Адріан Марделл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не тільки Ford та Ferrari: в які автобренди інвестують в 2023 році

Компанія, яка боролася з проблемами ланцюжка поставок більше, ніж конкуренти, прагне вийти у стабільний плюс до 2025 фінансового року та мати «двозначний» прибуток до відрахування відсотків та податків до 2026 року.

JLR маючи невеликий досвід у виробництві електромобілів (створили лише один) — позашляховик I-Pace, і той будується компанією Magna International Inc в Австрії.

При цьому, виробники розкішних автомобілів від BMW AG до Porsche AG нарощують кількість новинок для покупців, а Mercedes-Benz AG на скоро на автосалоні в Шанхаї представить позашляховик Maybach EQS вартістю близько 200 000 євро (219 140 доларів США).

JLR відкриває прийом замовлень на електричну версію свого повнорозмірного Range Rover наприкінці року. Рішення про виробництво основних моделей у Великобританії є благом для галузі, що бореться, яка зазнала низки негараздів у зв’язку з брекситом.

Jaguar після падіння рівня продажів, виводитиме на ринок першу з трьох нових електричних моделей з 2024 року, включаючи чотиридверний гранд-турер, який вироблятиметься у Великій Британії на заводі JLR у Соліхаллі. Автомобіль матиме запас ходу до 700 км (430 миль) за ціною від 100 000 фунтів стерлінгів.

Компанія також зазначила, що переобладнає свій нинішній завод з виробництва двигунів у Вільверхемптоні для виробництва електроприводів та складання акумуляторних батарей для своїх майбутніх моделей. Він також збереже обладнання для штампування металу на своєму майданчику в касл Бромвіч, хоча автовиробник і заявив, що «продовжує вивчати варіанти» для решти підприємства. JLR зараз виробляє седан Jaguar, а також спортивний автомобіль F-Type в касл Бромвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Автомобілі, додаткова потужність та підігрів сидінь: що пропонують автобренди споживачам за передплату

Децентралізація та безпека: Як Web3 інтегрується в автомобільну галузь, і чого чекати далі

Майбутнє вже тут: як токенізація трансформує автомобільну галузь — досвід брендів

За матеріалами bloomberg.com

google news