close-btn

JP Morgan запустив цифровий банкінг у Великобританії

З 20 вересня компанія відкрила віртуальні двері у свій цифровий банк для резидентів Сполученого Королівства

Фінкомпанія надаватиме послуги виключно в цифровому форматі. Спочатку необанк JP планує пропонувати відкриття клієнтських рахунків з програмою бонусних винагород, а в подальшому його сервіс пошириться на такі сфери фінансового ринку, як індивідуальне кредитування, інвестиції та іпотечні кредити.

Саноці Вішванатан, глава міжнародного споживчого підрозділу JPMorgan, повідомив, що банк готовий витратити кілька сотень мільйонів доларів, щоб цифровий підрозділ Chase зайняв в Великобританії лідируючу позицію. Якщо мета буде досягнута, необанк з’явиться і в інших країнах Європи та Латинської Америки.

Слід зазначити, що підрозділ цифрового банкінгу від JP Morgan створювався за підтримки фінтех-компанії Nutmeg, при цьому контракт обійшовся JP в 700 млн фунтів стерлінгів. Передбачається, що найбільш серйозними конкурентами Chase на британському ринку стануть цифровий фінтех-сервіс Marcus від фінансової компанії Goldman Sachs та фінтех-стартап Revolut.

Раніше ми повідомляли про те, що JP Morgan Merchant Services почав обробляти платежі по кредитних картах в США для підрозділу B2B компанії Alibaba. JP Morgan буде працювати з Alipay Ant з метою обслуговування клієнтських платежів за допомогою кредитних карт по операціях, що здійснюються на торговому майданчику Alibaba.com.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

JPMorgan оголосила про плани придбати контрольний пакет акцій платіжного бізнесу Volkswagen за умови схвалення регуляторами, повідомляє Reuters. Умови угоди не розголошуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: JP Morgan, HSBC, DBS: які світові банки використовують блокчейн і які можливості перед ними відкриваються

За матеріалами сайту computerweekly.com

google news