close-btn

Кабмін схвалив використання інформаційного держпортала «Трембіта» бізнесом

Ресурс об’єднує між собою різні електронні реєстри органів влади та прискорює обмін інформацією між відомствами і громадянами

Трембита

Трембіта

Портал «Трембіта» є державним інформаційним ресурсом, на якому представники бізнесу і прості громадяни можуть швидко і зручно отримувати електронні послуги. Мінцифра розширила формат використання цієї системи обміну даними і тепер всі розділи «Трембіти» повністю доступні для малого та середнього бізнесу.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 23 червня. На порталі між собою об’єднані різні електронні реєстри органів влади. Щоб отримати необхідну інформацію, нема потреби особистої присутності в держустанові, так само як і нема потреби подавати будь-які довідки.

Підприємства зможуть вчасно отримувати необхідні відомості з держреєстрів при наданні своїх послуг. Крім того, єдиний портал «Трембіта» здатен полегшити комунікацію в сегменті B2B. Підприємствам не потрібно буде створювати власні системи взаємодії, оскільки можна використовувати спеціальний майданчик «Трембіти».

Нагадаємо, 11 червня уряд затвердив розподіл 231 млн грн субсидій з держбюджету, які будуть спрямовані в місцеві бюджети 165 громад. Гроші планується витратити на створення мережі вдосконалених центрів надання адмінпослуг – «Дія Центрів».

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

При старті власної справи, будь то кав’ярня або фермерське господарство, мають бути величезні грошові вкладення. Придбання обладнання, матеріалів, товарів обійдуться підприємцю в кругленьку суму. Щоб допомогти більшій кількості клієнтів в досягненні поставлених цілей, “КредитМаркет” запустив новий кредитний продукт на суму до 1 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пенсія онлайн»: в Мінцифрі анонсували нововведення для пенсіонерів

За матеріалами сайту thedigital.gov.ua

google news