close-btn

Київ послаблює суворі обмеження: що дозволять з 1 травня

28 квітня Комісія з надзвичайних ситуацій міста прийняла рішення про послаблення протиепідемічних заходів в столиці

У Києві з суботи, 1 травня, послаблять суворі обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

За його словами, вранці 28 квітня Комісія з надзвичайних ситуацій міста прийняла рішення про послаблення протиепідемічних заходів в столиці. “Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій прийме рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки і виведення столиці з «червоної зони»”, – додав мер.

Отже, з 1 травня весь наземний громадський транспорт і метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі з дотриманням певних раніше введених протиепідемічних норм і правил. Також з 1 травня відновлять роботу установи торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.

Відновлять свою роботу і Центри надання адміністративних послуг. Але приймати відвідувачів будуть за попереднім записом через електронні сервіси.

5 травня в Києві буде відновлено навчальний процес в закладах загальної освіти, дошкільної та в вищих навчальних закладах. Також в столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей до першого класу на наступний навчальний рік.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Раніше повідомлялося, що локдаун і карантин знизили відвідуваність ТРЦ більш ніж на третину. У січні-березні 2021 року відвідування торгових центрів в Україні скоротилося на 30,54% в порівнянні з тим же періодом минулого року. Якщо порівнювати з першим кварталом 2019 року, то показник зменшився на 32,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локдаун-2: як дістатися до роботи, якщо громадський транспорт не доступний

google news