close-btn

Київстар і Yasno вже в системі BankID: про що ще звітував НБУ

До BankID приєдналися «Київстар» та компанія «Київські енергетичні послуги» (Yasno), до того ж система виконала майже 8 млн запитів

BankID

За перший квартал 2023 року система НБУ BankID виконала 7,97 млн запитів, що на 15% більше, ніж у попередньому кварталі.

Крім того, було запроваджено диференційовані тарифи, внаслідок чого кількість ідентифікацій для комерційних абонентів збільшилась на 35%.

За найновішими даними в системі BankID нараховувався 131 учасник, у тому числі 39 банків-ідентифікаторів та 92 абоненти провайдерів послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ знову анулював ліцензії кількох постачальників послуг: хто у списку

На початку 2023 року до системи приєдналися чотири нові комерційні провайдери, такі як «Київстар», абоненти якого тепер можуть використовувати мобільний додаток для переходу на договірну форму обслуговування.

Компанія «Київські енергетичні послуги» (Yasno), постачальник електроенергії та газу, також приєдналася до системи, надавши своїм клієнтам можливість дистанційно підписувати договори на подальше обслуговування із використанням BankID НБУ.

Система BankID необхідна для віддаленого надання державних та фінансових послуг, особливо під час війни. Його значення було широко визнано міжнародними та українськими експертами, а НБУ отримав кілька нагород за внесок у розвиток української фінтех-екосистеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

НБУ відстрочив повернення тарифів на депозитарні послуги: як це вплине на українців

НБУ виконав чергову вимогу МВФ: що це означає для фінансових організацій

НБУ дозволив банкам продавати більше валюти населенню: як це позначиться на е-резидентах

За матеріалами НБУ

google news