close-btn

Коли, на скільки та чому зростуть ціни на пальне

Ціни на паливо зростатимуть, дізнайтесь усі подробиці

Топливо

Фото: motionarray.com

Мережі АЗС нині пропонують нижчі ціни, з настанням 1 липня очікується значне підвищення вартості бензину та дизельного пального. Нафтогазова асоціація України підтвердила, що мережі АЗС по всій країні підвищуватимуть ціни на пальне. Очікується, що бензин подорожчає на 11,2 грн за літр.

Причина

У чому причина цього раптового стрибка цін на пальне?

Все впирається у повернення довоєнної ставки ПДВ у 20%, заплановане на 1 липня.

Це підвищення податку і є головною рушійною силою майбутнього подорожчання на заправках.

Наскільки сильно зростуть ці ціни на пальне?

На думку аналітиків Консалтингової групи А-95, не лише ціни на бензин чекають на зміни.

Прогнозується, що ціни на дизпаливо також зростуть на 7,7 грн за літр до 55,1 грн. Автогаз на 2,6 грн за літр, з підсумковою ціною 24,4 грн.

У експерта з нафтопродуктів Леоніда Косянчука подібні цифри. Він спрогнозував, що після відновлення довоєнного податку ціни на бензин можуть зрости приблизно на 10-11 грн/л, на дизельне пальне – на 7-8 грн/л, на автогаз – на 3,5-4 грн/л.

Отже, можна очікувати, що ці цифри будуть дуже близькі до істини.

Вам також може бути цікаво дізнатися: чи існує в Україні анонімність платежів і навіщо вона потрібна: що каже законодавство.

Поточний стан цін на пальне в Україні

Наразі мережі АЗС фактично знижують ціни. За останні кілька днів ціна бензину А-95 знизилася на 41 копійку за літр, становивши в середньому 45,27 грн. Ціни на дизпаливо також знизилися на 61 копійку за літр, становивши в середньому 43,89 грн.

Підсумок

Насамкінець, очевидно, що ціни на пальне в Україні зростуть. З 1 липня повертається 20-відсоткова ставка ПДВ, що неминуче призведе до збільшення витрат для АЗС. Незалежно від того, чи покладаєтеся ви на бензин, дизель або автомобільний газ, будьте готові трохи покопатися у своїх кишенях. Слідкуйте за зміною цін та відповідним чином плануйте свій бюджет. Настав час адаптуватися і знайти способи впоратися з цими змінами, що насуваються, на ринку палива.

З ЦИМ ТАКОЖ ЧИТАЮТЬ:

За матеріалами Нафтогазова Асоціація України

google news